Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
laboral
L'Intersindical-CSC i l'ANC resolen els dubtes dels funcionaris clau pel procés cap a la independència

El cicle de xerrades 'Jo m'hi apunto' vol resoldre els dubtes sobre la independència dels treballadors públics

01/02/2017 Drets i Llibertats

Tothom està d'acord que els funcionaris són clau per celebrar el referèndum d'independència i, eventualment, proclamar la República Catalana. Aquesta posició central genera molts dubtes als treballadors públics que ara tenen resposta. Avui la Intersindical CSC i l'ANC han organitzat el segon col·loqui del cicle 'Jo m'hi apunto' on s'hi ha parlat sobre la tasca que hauran de fer els funcionaris o les possibles repressàlies amb les que el govern espanyol ha amenaçat.

La campanya es basa en l'informe jurídic sobre les possibles conseqüències en l’àmbit penal de l’actuació dels funcionaris durant el procés cap a la independència, un document elaborat per les sectorials de l'ANC d'Administració pública i de secretaris, interventors i tresorers de l'administració local. L'estudi detalla els delictes dels que els podria acusar l'estat: prevaricació, abandonament de destinació i omissió del deure de perseguir delictes, desobediència i denegació d’auxili, rebel·lió, sedició i traïció. També diu, però, que aquests delictes i faltes no se'ls podran aplicar perquè estaran sota la legislació catalana.

L'acte d'avui s'ha celebrat al departament de la Vicepresidència, justament l'encarregat d'organitzar el referèndum que s'ha de celebrar com a molt tard la segona setmana de setembre. Hi ha participat el sindicalista Marc Sallas i Joan Font, secretari de l'ajuntament de Tarragona i membre de l'ANC. El primer col·loqui va ser el el 25 de gener al departament de Presidència i el següent serà a Salut (8 de febrer).

"La campanya pretén generar les complicitats necessàries entre el col·lectiu de treballadors públics i respondre a les amenaces i embats de l'Estat espanyol", explica en un comunicat la Intersindical. Tot i les pressions que fa el govern espanyol el cert és que segons el CEO un 51,8% dels empleats i empleades públiques de Catalunya votaria sí a la independència. En contra hi votaria un 40,5%.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid