x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
cultura
Mor Paquita Bosch, referent cultural de les Illes Balears

Va ajudar a fundar el Grup Blanquerna i va formar part d'Obra Cultural Balear

10/01/2017 Cultura

Aquest dimarts ha mort a Calvià Paquita Bosch i Capó referent en la defensa de la cultura i la llengua catalana a les Illes. Paquita Bosch, juntament amb el seu espòs Josep Maria Magrinyà i Brull va impulsar el Moviment Escolta a Mallorca, projecte en què hi va estar implicada entre els anys 1965 i 1977.

L'any 1985, juntament amb el seu espòs Josep i Climent Garau, va fundar el Grup Blanquerna destinat a promoure l'estudi i la reflexió de la realitat nacional de Mallorca, i la formació dels joves des d'una perspectiva cristiana i de progrés. L'any 1986 va formar part del secretariat a les Balears del II Congrés Internacional de la Llengua Catalana i posteriorment s'integra a l'equip professional del l'Obra Cultural Balear.

Paquita Bosch va merèixer el premi d'actuació Cívica de la Fundació Carulla, El premi Maria Ferret (2003) i una Menció d'honor dels premis 31 de Desembre. Va rebre el reconeixement de l'actual Grup Blanquerna en el marc de l'acte de celebració del 30 aniversari de la fundació de l'Entitat que es va celebrar el mes d'octubre de 2015 a Sant Francesc de Palma.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid