Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Relligar el país
El Grup Blanquerna destaca la necessitat que les Illes apostin pels Països Catalans

Expressa el seu suport al procés sobiranista que ja és en marxa al Principat de Catalunya i costata la necessitat d'elaborar un full de ruta per la reconstrucció del pais per preparar "el dia després de Bauzá".

13/10/2013 Política

La 27a edició del Seminari Blanquerna, l’escola de pensament del Grup Blanquerna, ha conclós aquest migdia amb la lectura de la declaració “Blanquerna 2013". Deu punts on expressa entre altres, el seu suport als docents i a la lluita contra el TIL; destaca la necessitat de que Mallorca i les Illes Balears apostin pels Paisos Catalans com a marc natural de relació amb els territoris germans i costata la necessitat d'elaborar un full de ruta per la reconstrucció del pais per preparar "el dia després de Bauzá. En aquest sentit, el Grup Blanquerna es compromet a treballar-hi des d'ara mateix.

El Seminari s’ha celebrat aquest cap de setmana a l’Arenal de Llucmajor, per on han passat més d’un centenar de persones. Els assistents a les jornades han pogut gaudir de diverses taules rodones, entre les quals va destacar la de divendres dia 11, sobre el procés sobiranista que es viu a Catalunya, que reuní figures polítiques del Principat de Catalunya de primer nivell com Josep Rull (CiU), Dolors Camats (ICV) o Quim Arrufat (CUP).

Els polítics mallorquins també tingueren el seu espai, en una taula rodona titulada “Quin nou Estat necessiten les Illes Balears?”, on es debaté sobre el futur nacional de la nostra terra, amb diversos punts de vista, en funció del partit polític. Tots, però, des de PSIB fins Esquerra, coincidiren en la necessitat d’un canvi en la relació entre les Illes Balears i l’Estat espanyol.

També va despertar un gran interès la xerrada de diumenge dematí, sobre la situació política de Bèlgica i Escòcia, a càrrec de Marc Gafarot i Xavier Solano, dos experts en processos independentistes internacionals. Solano va assegurar que “és necessari explicar la independència com una eina més per assolir el benestar econòmic”.

L’exsenador Pere Sampol va presentar el seu llibre “El fracàs d’Espanya”, mentre que Antoni Rico feu el propi amb el seu, “No tots els mals vénen d’Almansa”.

La nit de dissabte es va pre-estrenar el documental sobre la Via Catalana, completat amb un vídeo sobre la cadena humana que es va organitzar a Palma, en suport a la que omplí el Principat el passat 11 de setembre. El grup de joves mallorquins, Taverners, va ser l’encarregat d’oferir un concert pels assistents a l’Hotel Mediodía de l’Arenal de Llucmajor.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid