Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
habitatge
La CUP qüestiona la capacitat de l'Ajuntament de Tarragona per fer front a l'emergència habitacional

Demanen que es disposi d'una borsa d'habitatge i que el govern presenti denúncia contra els antics administradors de les finques afectades a Bonavista

07/12/2016
Arran de les darreres notícies aparegudes sobre les famílies desallotjades d'un edifici al barri de Bonavista, la CUP ha manifestat que «fa temps que demanem dades concretes sobre el nombre d'habitatges que es gestionen des de l'Ajuntament», tant els d'emergència —que gestiona l'IMSS— com els de lloguer social de SMHAUSA o la Generalitat. Apunten que només una de les famílies ha estat fins ara reallotjada i que dos més esperen en un hotel malgrat la promesa de la consellera Ana Santos.

Segons la formació anticapitalista, «l'Ajuntament delega tota la competència en la mesa d'emergència que gestiona la Generalitat, i al final la realitat és que davant d'una situació d'emergència, ni hi ha pisos provisionals (els anomenats pisos d'emergència que gestiona l'IMSS) ni hi ha pisos disponibles per al lloguer social (els que representa que proporciona la Generalitat)». La regidora Laia Estrada recorda que en el passat plenari de pressupostos municipals es va aprovar una partida de 100.000 euros, «una partida irrisòria i que posa de manifest la importància que li dóna aquest govern a garantir el dret a l'habitatge». Aposten, doncs, per disposar d'una borsa d'habitatge destinada a lloguer social, que aglutinés tots els pisos que té SMHAUSA i els pisos buits que tenen molts bancs a la ciutat.
Estrada explica que «no es pot permetre que al mateix temps que cinc famílies viuen a un pis apuntalat, al seu barri hi hagi edificis buits. I, en aquest sentit, és inadmissible que aquestes famílies portin mesos vivint en aquestes condicions i que d'una setmana per una altra s'hagi de procedir al desallotjament de manera precipitada, quan es podria haver gestionat amb previsió tenint en compte el contingut dels informes sobre l'estat de l'edifici».

Denúncia contra l'antic administrador de les finques
Per últim, en relació a l'estat de l'edifici, la CUP considera que l'Ajuntament hauria d'estudiar la possibilitat d'interposar denúncia contra l'antic administrador de les finques, donat que «va ocultar la informació d'un informe a les famílies, elaborat l'agost del passat 2015», en què asseguren hi deia que «aparentment no hi ha risc de col·lapse imminent de l'edifici però a causa de la magnitud i quantitat de les esquerdes s'ha de procedir a fer un estudi profund sobre les causes i procedir a la seva reparació tant abans com sigui possible evitant així futurs danys majors en cas de no actuació». Es tracta d'una actuació, segons la CUP, «temerària» per part de l'antic administrador que ha posat en perill la vida d'aquestes famílies.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid