Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLengua
La quarta edició dels Premis Martí Gasull i Roig incorpora un nou guardó

La Plataforma per la Llengua ha obert aquest dilluns el termini de presentació de candidatures al Premi Martí Gasull i Roig per a persones, entitats i empreses que han fet accions de defensa i promoció de la llengua catalana. El jurat, que incorpora els periodistes Joan Maria Pou i Xevi Xirgo, reconeixerà amb un segon premi honorífic la trajectòria d’una personalitat.

07/11/2016 Llengua

La Plataforma per la Llengua ha obert aquest dilluns el termini per rebre propostes de candidatures per a la quarta edició del Premi Martí Gasull, que és el reconeixement de referència que premia la trajectòria i les accions que han fet persones i entitats en la defensa i la promoció de la llengua catalana. El guanyador del premi s’escollirà, un any més, per votació popular entre els tres finalistes de totes les candidatures presentades. El Premi Martí Gasull i Roig està dotat amb 3.000 euros i un guardó de reconeixement.

En aquesta edició, a més, s’hi afegeix un nou premi. Es tracta del Premi Especial del Jurat, que serà de caràcter honorífic, que es concedirà a una persona que s’hagi distingit per alguna actuació especial en defensa del català aquest any, o bé que tingui una trajectòria acreditada de difusió de la llengua.

El jurat està format per personalitats de la cultura, de la política i de la societat catalanes. En aquesta edició, hi participen com a jurat el president de la Plataforma per la Llengua Òscar Escuder, la presidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell, el Director del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona Jordi Manent, la presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català Isona Passola, el periodista de RAC1 Joan Maria Pou, la mestra, escriptora i editora valenciana Rosa Serrano, l’escriptor Jaume Cabré i el director d'El Punt Avui Xevi Xirgo.

Ja fa quatre anys que la Plataforma per la Llengua convoca aquests premis anuals. El guardó s’ha concebut com una manera de recordar Martí Gasull i Roig, un dels fundadors de l’entitat i un convençut defensor de la llengua catalana, que va morir tràgicament a l’Himàlaia el setembre del 2012. L’entrega dels quarts Premis Martí Gasull i Roig es farà el dilluns 27 de febrer al Teatre Poliorama de Barcelona.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid