Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Internet
Arrenca la Catosfera 2016 amb una vintena d’activitats sobre Internet i la comunicació

Girona acull del 13 al 15 d’octubre una nova edició de les jornades

12/10/2016 Comunicació

Sota el títol La Internet de les persones, la Catosfera 2016 tornarà a ser el punt de trobada de la Internet catalana els dies 13, 14 i 15 d’octubre. Desenes d’internautes de tota mena –blocaires, tuitaires, comunicadors, emprenedors, etc.- es donaran cita al Centre Cultural La Mercè de Girona per conèixer el futur de la xarxa de la mà d’una vintena d’experts del món de les TIC.

 

Una visió global des de mirades individuals

Avui en dia, Internet ho és tot i ocupa cada espai de les nostres vides: ensenyament, comunicació, oci, turisme, esports, medi ambient, sexe. Ja no podem viure sense estar connectats a la xarxa, però Internet tampoc podria sobreviure sense les persones que en fem ús. És per aquest motiu, que la Catosfera d’aquest any ha decidit posar en funcionament una fórmula nova: no se centra en cap àmbit en concret, sinó que dóna veu a persones d’àmbits molt diferents com ara la seguretat digital, el periodisme, la cultura, les xarxes socials, el màrqueting o el comerç electrònic. Per tant, la intenció és que la suma de cada relat dibuixi un retrat d’allò que està passant ara mateix a Internet i d’allò que pot succeir en el futur més immediat.

 

Cent cinquanta alumnes de secundària, a la primera Catosfera.edu

Una de les novetats més destacades de les jornades d’enguany és la iniciativa divulgativa Catosfera.edu, una xerrada didàctica sobre noves tecnologies adreçada a l’alumnat de secundària dels instituts gironins que se celebrarà divendres de 9 a 11 h a l’Auditori del Centre Cultural La Mercè, i que ja compta amb uns150 alumnes inscrits. L’enginyer i comunicador Josep M. Ganyet i el consultor en Tecnologia de la Informació Quico Domingo dirigiran la classe magistral Tecnologia re-creativa, sobre els usos creatius de les TIC enfocats als adolescents, una generació que ja no coneix ni entén la vida sense el seu ús.

 

Més de vint xerrades en tres dies

Enguany, la Catosfera tindrà lloc a l’Auditori del Centre Cultural La Mercè els dies 13, 14 i 15 d’octubre, tres jornades que concentraran el mateix gruix d’activitats i xerrades que en les edicions anteriors, que duraven una setmana. Així doncs, seguim apostant per una oferta de qualitat i gratuïta, a l’abast de tots els públics, però amb un format comprimit per tal d’augmentar la repercussió dels actes. L’entrada és lliure i gratuïta, tot i que es donarà prioritat a tothom que s’hagi inscrit a les jornades des del propi web.

 

 

L’acte inaugural, dijous al vespre, comptarà amb la ponència d’obertura La Internet de les persones, en un acte presentat per la periodista Mariola Dinarès, on participaran tres professionals del sector de la comunicació i Internet: Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio i dels mitjans digital de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals; Genís Roca, soci de la consultora RocaSalvatella, i l’enginyer i comunicador Josep M. Ganyet. En un moment on tothom parla de la Internet de les coses, la ponència centrarà la mirada en la funció social i democratitzadora de la xarxa, un espai que pensa, opina i dóna veu a tothom.

 

 

Divendres a la tarda, el periodisme i la comunicació agafaran el relleu de la Catosfera.edu. El Grup de Periodistes Ramon Barnils coordinarà el debat Masclisme i clickbaiting: els perills de fer-ho tot per acumular visitesKarma Peiró, directora de Nació Digital; Gemma Aguilera, periodista d’El Món; Berta Florés, membre del col·lectiu #OnSónLesDones, i Sílvia Barroso, subdirectora del diari Ara intercanviaran opinions sobre una de les tendències de periodisme digital que genera més polèmica, sobretot arran del seu ús abusiu durant la cobertura dels últims Jocs Olímpics. L’acte serà moderat pel periodista Enric Borràs.

 

Dissabte serà el torn de les ponències-retrat. Empresa, estratègia, xarxes socials, seguretat, cultura i lleure seran sectors àmpliament representats per persones destacades d’aquests àmbits a nivell català. Així, comptarem amb el testimoni d’empreses digitals punteres com Wallapop o Airbnb; agències de màrqueting i comunicació com BeRepublicPlaybrand i ElGiroscopi; analistes de la comunicació i les noves tecnologies; experts en seguretat digital, i personalitats del sector cultural com ara la directora de la Institució de les Lletres Catalanes Laura Borràs o l’escriptor i guionista Jaïr Domínguez.

 

Però l’oferta de la Catosfera 2016 no acaba aquí. Durant tots els dies, al claustre del Centre Cultural la Mercè es podrà visitar la mostra Kinetics of time travel, de l’empordanès Pere Tubert, un recull de contes visuals d’allò més hilarants. A més, dissabte al matí la jornada acollirà un taller de Crypto Party per als qui vulguin aprendre a fer servir Internet de manera més segura. Tant dijous, com divendres i dissabte, hi haurà espais d’oci entre presentacions per tal que públic i ponents puguin intercanviar opinions.

 

Més cobertura

Un altre dels canvis destacats d’aquesta edició és l’increment dels acords amb els mitjans de comunicació oficials. Així, enguany comptarem amb el compromís de sis mitjans, tant de premsa, ràdio com de televisió: diari Ara, Catalunya Ràdio, El Punt Avui, Nació Digital, La Xarxa i Televisió de Girona. Totes les taules programades podran seguir-se per streaming a través del web de la Catosfera (www.catosfera.cat) o mitjançant Twitter amb l’etiqueta #catosfera

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid