Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
En el record
Mor Jordi Carbonell

Aquests dies tornarem a recordar aquella frase "Que la prudència no ens faci traïdors" que va pronunciar l'Onze de Setembre del 1976 des de Sant Boi de Llobregat, representant a l'Assemblea de Catalunya, davant de desenes de milers de persones

23/08/2016

Jordi Carbonell de Ballester ha mort aquest diumenge a l'edat de 92 anys. Històric lluitador independentista, fundador de Nacionalistes d'Esquerres, expresident d'ERC i filòleg. Símbol de la defensa del catalanisme polític i cultural des de la postguerra.

Va militar durant el framquisme al Front Universitari de Catalunya, fet que li va costar la seva persecució per part de la policia franquista i del Sindicat d'Estudiants Universitaris. A Liverpool, va contactar amb polítics exiliats i a partir de 1952 va participar en activitats culturals clandestines, com la Declaració d'Intel·lectuals o el Comitè 11 de Setembre, i va col·laborar en l'Agrupació Democràtica Catalana i 'Serra d'Or'. Com a filòleg va dirigir la 'Gran Enciclopèdia Catalana', càrrec pel qual va estar detingut 48 hores, i va ser professor en diverses universitats, entre elles la UAB, de la qual va ser expulsat el 1972 pels seus problemes amb el règim franquista.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid