Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per la ruptura
L’ANC, Òmnium i AMI rebutgen la judicialització de la política que practica l’Estat

Les entitats sobiranistes manifesten el seu suport al Parlament i a Carme Forcadell

01/08/2016 Política

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per Ia Independència (AMI) manifesten una vegada més el seu rebuig a la judicializació de la política que practica l’Estat en el conflicte polític amb Catalunya. Les entitats sobiranistes denuncien la utilització que fa el govern espanyol del Tribunal Constitucional com a arma política contra el procés català i reclamen sentit democràtic a les institucions de l’Estat espanyol, així com respecte per la majoria parlamentària sorgida de les eleccions del 27 de setembre de 2015.

L’ANC, Òmnium i AMI reiteren el seu suport a les institucions pròpies i als seus representants electes, i els insten a seguir endavant amb el procés democràtic d’independència. Així, manifesten que seran al costat del Parlament de Catalunya i de la seva presidenta, Carme Forcadell, per defensar-los d’aquests atacs. Les tres entitats rebutgen frontalment que Carme Forcadell, presidenta del Parlament i expresidenta de l’ANC, i els membres de la Mesa siguin amenaçats pel Govern espanyol i puguin ser inhabilitats per seguir el reglament parlamentari i obeir el mandat democràtic sorgit de les urnes.

D’aquesta manera, l’Estat espanyol demostra un cop més la manca de voluntat de diàleg i d’entesa amb Catalunya i evidencia la judicialització de la política com a pràctica habitual per intentar obstruir el dret a decidir sobre la independència dels catalans. L’ANC, Òmnium i AMI demanen també a totes les forces polítiques i col·lectius amb sentit democràtic de l’Estat que no avalin aquesta via d’amenaces i donin suport a una solució acordada que passi per un referèndum d’independència.

En aquest sentit, recordem que la concreció d’una data i una pregunta per a l’exercici del dret a decidir que tenen tots els ciutadans amb la celebració d’un referèndum sobre la independència és l’única via per evitar una col·lisió institucional i per retornar a la via política i democràtica la solució del futur polític de Catalunya.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid