Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Educació
Ha mort Josep Maria Jarque, impulsor de l’escola inclusiva a Catalunya

Jarque va ser una persona radicalment compromesa amb la causa de l’educació dels més febles

11/08/2016 Educació

El pedagog Josep Maria Jarque (Barcelona, 1935) ha mort a Terrassa, dimecres 10. Se n'ha fet ressò especialment el web Diarieducacio.cat

Jarque ha dedicat més de mig segle a lluitar pel dret a l’educació dels infants amb discapacitat, primer en centres especialitzats, en l’època que la major part no sortien de casa o fins i tot eren ingressats en sanatoris, i més endavant defensant que els alumnes amb discapacitat no han d’estar separats de la resta.

Va ser una persona radicalment compromesa amb la causa de l’educació dels més febles. De formació autodidacta, sempre va explicar que a aquesta causa hi va arribar per casualitat, ja que com a mestre no es trobava gens a gust amb l’encorsetament del sistema educatiu franquista i a començaments dels anys 60 li van fer la proposta de posar en marxa un projecte de formació ocupacional per a joves amb discapacitat intel·lectual a Terrassa.

Recentment explicava en una entrevista al programa de televisió TEB Vist que “Vaig pensar que allà em deixarien fer perquè aquests alumnes no interessaven a ningú” Un grup de pares de la ciutat amb fills amb discapacitat li va encarregar la creació d’una escola especial, una escola que es va dir Fàtima i que avui és de titularitat municipal.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid