Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Forces d'ocupació
Entitats de la comarca demanen que no s’autoritzin els exercicis de tir a la base militar de Sant Climent

Les entitats de la comarca Alto el Foc, GEES, ANC-Figueres, Som Joves-Alt Empordà i IAEDEN-Salvem l’Empordà consideren que les pràctiques militars són una gran irresponsabilitat realitzar aquestes pràctiques per l’elevat risc d’incendi. La conselleria d'Interior defensa l'exèrcit i diu que les pràctiques de tir no suposen risc de foc.

15/08/2016 Res-pública

Les entitats Alto el Foc, GEES, ANC-Figueres, Som Joves-Alt Empordà, i IAEDEN-Salvem l’Empordà demanen que no es consideri la base militar de Sant Climent Sescebes i la seva subsegüent activitat exempta de compliment de la normativa bàsica catalana sobre prevenció d’incendis. El motiu de perill d'incendi i accidents és obvi, ja que aquest estiu s'han prouït "diversos ensurts" pel que fa a incendis forestals a la comarca i és ben present l’incendi que va cremar més de 13.000 ha a l’estiu del 2012, segons apunten les entitats.

Per això han fet arribar un un escrit denúncia als Agents Rurals de l’Alt Empordà, al Servei de Prevenció d’Incendis del Departament d’Interior, a la la Direcció General de Biodiversitat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, l’ajuntament d’Espolla i l’ajuntament de Sant Climent Sescebes perquè ·es considera aquesta activitat improcedent en el període de més alt risc d’incendi, en una zona catalogada d’alt risc d’incendi, d’alta vàlua ecològica i de molta sensibilitat veïnal per les grans molèsties que provoquen."

El fet que el Ministerio de Defensa hagi informat a l’ajuntament d’Espolla, a l’ajuntament de Sant Climent Sescebes i als Mossos d’Esquadra que els dies 16, 17 i 19 d’agost, de les 8h del matí fins a les 2h del migdia, realitzaran exercicis de tir, pistola, fusell, metralladora i fusell de precisió a la zona entre el camí de Vilartolí i Cantallops, ha aixecat l'alarma de les entitats i de la població de la comarca.

Saltar-se la llei

L'escrit de les entitats recorda que, segons el decret 63/1988, de 28 de març, pel qual s’estableixen mesures de prevenció d’incendis forestals, les activitats i pràctiques amb armes de focs estan prohibides per l’elevat risc d’incendi que pot provocar; també que les normes generals d’aplicació en el període comprès entre el 15 d’abril i el 15 d’octubre prohibeix llençar objectes encesos o artefactes que continguin foc; i que aquestes normes són encara més estrictes en el període de més elevat risc, comprés entre l’1 de juliol i el 31 d’agost. A més a més de tot això, Sant Climent Sescebes i Espolla es troben inclosos dins l’annex del decret, com a municipis de més alt risc d’incendi. Però l'exèrcit espanyol, com fa tan sovint, pretén saltar-se la llei.

El 2012 es van signar uns acords segons els els quals l'exèrcit espanyol no podria fer pràctiques de tir a la base militar de Sant Climent Sescebes (Alt Empordà) en períodes de risc d'incendis forestals. Aquest era un dels punts acordats en el conveni de col·laboració que s'ha signat amb representants d'Interior de la CAC, l'ajuntament i l'Exèrcit espanyol de Terra de la Base Militar General Álvarez de Castro, amb l'objectiu objectiu "de millorar la seguretat i la coordinació de les parts." Acord que han convertit en paper mullat en uns mesos en què els militars espanyols han de fatxandejar per intimidar la majoria socials dels independentistes catalans. D'altra banda, la conselleria d'Interior defensa l'exèrcit i diu que les pràctiques de tir no suposen risc de foc.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid