Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Euskal Herria
EH Bildu manté a Otegi: «Resignar-nos no va en la nostra cultura política»

La formació ha anunciat la via judicial (recurs) i també política davant la inhabilitació d'Arnaldo Otegi acceptada avui en primera instància per la Junta Electoral de Guipúscoa. Oihane Zabaleta i Oskar Matute han deixat clar que Otegi segueix sent candidat a lehendakari perquè ho han triat les bases i perquè està en joc el dret de la ciutadania a decidir.

24/08/2016 Internacional
EH Bildu ha ratificat a Arnaldo Otegi com a candidat a lehendakari després de l'acceptació de la inhabilitació plantejada per l'Audiència Nacional espanyola comunicada avui per la Junta Electoral de Guipúscoa. Això es tradueix en dues vies: d'una banda, el corresponent recurs, amb el qual de ser necessari s'arribaria fins al Constitucional («som repetidors en això», ha ironitzat Oskar Matute recordant l'ocorregut amb Bildu en 2011). I per un altre, la batalla política, perquè EH Bildu reivindicarà el dret de la ciutadania basca a decidir lliurement qui vol que sigui lehendakari, sense acceptar vetos aliens, segons informacions publicades a NAIZ:

«Resignar-nos no va en la nostra cultura política», han remarcat Matute i Oihane Zabaleta en una roda de premsa en Donostia. Han incidit que «el problema aquí no és Arnaldo sí o Arnaldo no, ni tan sols EH Bildu sí o EH Bildu no, sinó que volem viure en democràcia i sense imposicions. Solament demanem tenir les mateixes condicions que la resta, que el tauler de joc sigui igual per a tots». I han llançat una pregunta: «Està la societat basca disposada a acceptar que algú pugui decidir què rivals electorals vol tenir davant?».

El recurs davant la Junta Electoral es presentarà matí o passat. No han donat més informació sobre aquest tema, perquè l'equip jurídic ho està analitzant. «Serà el millor recurs possible, estem convençuts que la llei ens vas agafar», han dit Matute i Zabaleta.

Han posat l'accent, a més, en què mentrestant no van a deixar d'explicar el seu projecte, el seu model per al país, que és el que s'hagués d'estar debatent a un mes escàs del 25 de setembre: «Ens anem a bolcar en això. I serà un projecte il·lusionant, així ho estem constatant»..
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid