Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per un procés constituent ciutadà i popular
06/03/2016 Guillem Vendrell

Per Guillem Vendrell Jofre

La Declaració d'Independència de l'Argentina va ser una decisió presa pel Congrés de Tucumán que va sessionar a la ciutat de San Miguel de Tucumán de les llavors Províncies Unides del Riu de la Plata. Amb aquesta declaració és va fer la formal ruptura dels vincles de dependència política amb la monarquia espanyola i es va renunciar a tota altra dominació estrangera. Va ser proclamada el dimarts 9 juliol 1816 a la casa Propietat de Francisca Bazán de Laguna, declarada Monument Històric Nacional en 1941.

El primer que es quedava gravat a la mentalitat dels estudiants des de petits era: "resten abolits tots els títols i símbols de noblesa, els blasons o escuts i tots els instruments de tortura sent tots els habitants, ciutadans iguals davant la llei."

Ara i des de les antigues Províncies Unides del Riu de la Plata i amb el tracte amb ciutadans d'aquestes terres, en un nivell molt bàsic i general, l'opinió generalitzada és que Madrid viu de Catalunya com ho feien de les colònies del Plata.

El procés constituent endegat per la Convenció Constituent Ciutadana Catalana (CCCC) és una demostració de la força organitzativa de la societat catalana.

Des de lluny i amb la impotència de no poder participar directament vull donar tota la meva confiança i convenciment envers el projecte constitucional cap a la República Catalana Independent des de la ciutadania i no des d’un grup de pares de la constitució profundament influenciats des dels sector més conservadors de CDC.

Visca la Terra!

Guillem Vendrell Jofre

Des del riu de la Plata

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid