Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Siguem trencadors i trencadores
25/11/2015 Guillem Vendrell

Per Guillem Vendrell Jofre

Després del 27 de setembre en que l'expectativa en adonar-te de la posició pública dels nostres diputats en cada entrevista era caure en el parany i no sortir-se'n sense hipotecar el programa, em preguntava: ¿Quan i en quina assemblea es va decidir que si érem indispensables per a la independència no faríem política trencadora i prendríem responsabilitats, assumint-les per tal d'avançar cap a la República Catalana amb el procés constituent i deixant de banda els tempos i imposicions del formalisme del parlamentarisme burgès?

No trencàvem amb el model espanyol? Aleshores la doble via és continuar fins a trencar per avançar i no esperant que algú ens digui que podem començar. Seria infantil tant això com pretendre assaltar el Palau d'Hivern des del propi parlament de Kerensky i sense el poble, i com Kerenski ens necessita per governar, demanar-li que ens deixi fer la revolució a canvi del nostre vot de confiança.

Siguem realistes, reprenguem la iniciativa.

Avui he reprès el contacte genuí amb els companys de base de la territorial i m'he refermat en els meus punts de vista.

Per a ser trencadors no ens hem d'encotillar entre les tanques del formalisme i els tempos del parlamentarisme burgès i el sistema pactat el 1978.

Aquest serà un govern de transició, però no tinc per què acceptar que seran els terminis que van anunciar els convergents i després els guanyadors de JuntsXSí. Per aquesta raó no vam anar a la mateixa llista, oi?

Haver pujat en vots no ens obliga pensar en termes electorals del sistema, sinó en la nostra opció; després de tots els entrebancs que han anat posant, cal avançar i fer que avanci el procés per la ruptura democràtica.

Ells amb els seus temps autonomistes, reglaments i lleis espanyoles, nosaltres amb la nostra petita parcel·la imprescindible per a la majoria absoluta cap a la independència, no per a governar una Generalitat en la seva darrera edició col·leccionable.

Ja no estem en la legislatura de tres contra tots. Cal estar a l'alçada.

Tenim un programa i quatre punts: demanem-los tots, però no siguem infantils que nosaltres només som 10 dels 72.

Si de cas canviarem en 18 mesos el sistema? NO, és obvi, i aleshores per què ser principistes i curts de mires?

S'ha plantejat un escenari i es plantegen 4 possibles escenaris futurs des d'una visió formal dins el formalisme parlamentari i amb la cotilla que nosaltres mateixos ens hem acomodat, des que el primer periodista ens va preguntar si investiríem en Mas.

 

Hem donat temps al govern de Madrid i hem enaltit la figura d'en Mas sense prendre en consideració que ens hem afeblit políticament nosaltres mateixos, pasmats i immòbils durant 3 mesos!

Em preguntava en quina assemblea es va decidir que si ens trobàvem en una situació de imprescindibilitat per a una majoria absoluta independentista per primera vegada en la història, no ens mouríem d’una posició tan infantil com inútil de sumar els nostres vots amb tota la caterva espanyolista i feixista per que s'obtingui tot el contrari d’allò que volem?

L'Esquerra Independentista, si és veritat que som extremistes, ens ajuntem amb tots els que no volen la independència i ni tan sols ens plantegem des de les nostres possibilitats reals i concretes ser la palanca que faci rodar el carro carregat de pedres autonomistes cap a l'objectiu, destí lluminós i primer per poder avançar cap a una societat més lliure i justa.

Sense opressió nacional s'obririen les veritables possibilitats d'un horitzó més lliure i just socialment.

Es diu des de fa temps i ho vaig assumir sense destriar entre alliberament nacional i alliberament social com a un tot indispensable que ho pugui fer possible.

Ho he pogut constatar entre les diferents expressions i voluntats conjuntades en una síntesi de participació de base. Entre les preguntes sense resposta acceptable i sense consens general per a les actituds públiques.

De tot l'entramat van anar sorgint iniciatives i preguntes amb respostes concretes.

Si volem trencar hem de ser trencadores i trencadors, no ens hem d’acomodar dins la cleda del sistema o dels principismes de cafè i cervesa.

Realitat concreta i no desitjos formals: som 10 només.

Som 10 només però som la clau i amb creativitat i energia podem canviar l'escenari abans que la història ens passi per sobre.

Volem la República Catalana Independent per a construir un sistema millor i més just, necessitem la independència com a única possibilitat concreta que ho permeti.

Cal audàcia i sorprendre amb la nostra minoria essencial.

Trenquem esquemes i fem una proposta que els deixi sense excuses.

No puc acceptar que per la conducta errant dels nostres representants i per sentir-me part d'ells, tornin a dir-me i condicionar-me -els que jo encoratjava a comprendre aquests posicionaments d'alliberament nacional- que si no fem això o l'altre els no seran mai a prop nostre. D'una cosa n’estic segur, mentre siguin com són i pensin com pensen mai no ho seran, però ens pretedran condicionar.

Si alguna vegada les seves bases s'acosten, ho serà quan hàgim fet la nostra i sense sentir el condicionament formal d'aquests que ens estan tapant els ulls. Per a ser trencadores i trencadors no necessitem abstencions promeses ni cedir davant xantatges oportunistes.

No serem com va ser ERC, un captiu de CDC; perquè no recolzarem el govern dolent, serem part del govern independent.

No deixarem sense partit de futbol a tothom perquè la pilota és nostra i ens en la portem.

La proposta que poso a consideració i abans de l'Assemblea del diumenge és posar sobre la taula i sense secretismes que no permetrem a la premsa que sigui la que digui quina és la nostra posició, perquè nosaltres l’únic que fem és respondre a les seves preguntes i no plantejar les nostres alternatives. Obviem la pregunta i diguem la nostra!

A la propera reunió de negociació mentre els uns estan dins els altres tots a una respondrem que la nostra proposta serà assumir que podem tenir responsabilitats de govern (amb la nostra minva presència). Entrarem al govern i que Junts X Sí determini qui serà el president que el votarem.

Si és Mas que ho sigui, però la CUP serà la responsable del procés constituent, ja vindrà el moment, si arribem a la República, de poder canviar el sistema.

Sense concessions en les qüestions socials però també sense concessions quant a la construcció de l'espai constitucional de bases que ens portarà a la República Catalana.

Que ells continuïn amb el format autonomista. Nosaltres no esperarem a que algú ens digui, com als nens al cole, -”ha tocat el timbre, tots al menjador”

No hi ha etapes ni terminis (-”Ja veureu, ho tenim tot planejat, espereu”), sinó que mentre arribem més endavant i més amunt, si som independents haurem construït des de la base, des dels barris, viles, pobles i ciutats, l'estructura constitucional de la República Catalana Independent amb continguts i vies per a poder avançar cap un sistema realment igualitari.

Si continuem amb “Mas o març” o “Mas NO” decidit entre uns companys sense aval del conjunt per a aquest tema, els uns en un futur podran vendre llibres de com han viscut aquesta misèria política i d'altres ens morirem sense poder fer res per la independència de la nostra terra, ni participant en l'única sortida independent i de classe que en aquestes hores ens pertoca i ens obliga a participar per convicció i compromís.

Valora
Rànquings
  1. De què parlem quan parlem de moviment independentista
  2. Una raó d'Estat per una Catalunya independent: les claus i els actors que van gestionar la treva d'ETA a Catalunya
  3. "Tothom s’hi ha arromangat, però això no ha de tapar la irresponsabilitat en la gestió per part dels responsables polítics"
  4. "A Súmate hi som per les nostres mares, que tot i venir de lluny, ens han ensenyat a estimar Catalunya..."
  5. Pedro Sánchez visita Amer (el poble natal de Carles Puigdemont)
  6. La ressuada temptació de la jaqueta reversible
  7. Condemnat a 1 any i mig de presó el primer detingut als talls de la Meridiana
  8. Encara no som conscients del Clam de Llibertat arreu: #400talls #MeridianaResiseix… 1255 dies @E_Gallinat (Eixample)...
  9. Independència. Ruptura i República
  10. Història de l’esquerra independentista: la història a mig fer
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid