Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
Un grup de càrrecs electes de MÉS vol rellançar la Plataforma pel Dret a Decidir

Encapçalats pels regidors membres de la plataforma "Avançam", 18 municipis dels 53 de Mallorca van aprovar mocions a favor del dret a la autodeterminació l'any 2013.

07/02/2016 Política
L'Ajuntament de Pollença un dels primers ajuntament de les illes pel dret a decidir (2013) L'Ajuntament de Pollença un dels primers ajuntament de les illes pel dret a decidir (2013)

Un grup de regidors de MÉS vol rellançar la Plataforma Pel Dret a Decidir coneguda amb el nom d’Avançam. Aquesta nova etapa estaria caracteritzada per la necessitat de construir una personalitat jurídica per a l’entitat i la participació exclusiva de regidors, segons informa dBalears

Entre els membres del grup, que només han realitzat una primera reunió, s’hi troven el pròxim batle de Palma, Antoni Noguera; l’exbatle de Manacor, Miquel Oliver; l’edil de Deià, Lluís Apesteguía; Andreu Castanyer, regidor de Sóller ; Rafel Sedano, regidor de Calvià; Pere Fuster regidor de Capdepera; o Sara Martín, de Consell.

Lluís Apesteguía, ha explicat a dBalears, que un dels l’objectiu d’aquesta nova etapa «és dotar de personalitat jurídica a l’entitat». A més, donada l’existència de l’Assemblea Sobiranista, Avançam només comptaria amb regidors electes per tal no trepitjar les iniciatives de la societat civil. Així, segons ha explicat el regidor, «es podrien reservar els espais de cadascú i arribar a una confluència».

Segons els càlculs del grup de regidors, es podrien adherir entre 200 o 250 edils de tot Balears. A banda del regidors de MÉS, l’entitat es «podria obrir» a la participació d’El Pi així com les diferents confluències de Guanyem i els partits independents.  

Segons el regidor durant la pròxima setmana se celebrarà una nova reunió del grup per tal de veure com s’ha de constituir el format de la nova plataforma així com les persones que es posaran al capdavant de la mateixa.   

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid