Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ATAC A LA SIMBOLOGIA INDEPENDENTISTA
Nou atemptat contra el Pi de les Tres Branques

Fa sis mesos van serrar una de les branques del Pi Jove i el mes de maig del 2014, l’emblemàtic Pi de les Tres Branques va ser mutilat

29/01/2016 Drets i Llibertats

Uns desconeguts han intentat serrar, entre dimecres i divendres, una de les tres branqhes del Pi Vell de l'emblemàtic Pi de les Tres Branques, situat al pla de Campllong de Castellar del Riu. Es la segona vegada en dos anys que atempten contra aquest símbol del catalanisme, després que aquest estiu reconstruïssin la branca, segons inforna Nació Digital.

En aquest cas, han intentar tallar una branca diferent de la de l'última vegada, amb nombrosa quantitat de serradura. Al Pi Jove, atacat l'any passat, els desconegut han fet dos talls que el podrien acabar de matar. De moment, ningú ha reivindicat l'atac.

Ara farà 6 anys, van intentar serrar alguna branca del Pi Jove

L'any 2010, l'historiador berguedà Ramon Felipó va descobrir una agressió al Pi Jove. Va veure que una de les branques tenia una incisió significativa, d'un mig centímetre de profunditat, en sentit recte, que feia la impressió d'haver-se fet amb algun tipus de serra. També va descobrir a la zona del Pi Vell una pintada a terra d'una gran creu gammada (esvàstica) de color blanc, símbol del nazisme.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid