Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ruptura
El Parlament aprova el camí cap a la desconnexió

Un cop aprovada la declaració, els diputats independentistes s’han alçat i han aplaudit, mentre que els del PP s’han aixecat exhibint banderes espanyoles i senyeres.

10/11/2015
Aquest dilluns, el Parlament ha aprovat, amb els 72 vots de La CUP i de Junts pel Sí, la declaracióque obre "solemnement l'inici del procés de creació de l’estat català independent en forma de república", segons el punt 2 de text. Raül Romeva per Junts pel Sí i Anna Gabriel per la CUP-CC han defensat el text de la declaració rupturista. La resta de diputats, 63 han votat en contra.

Romeva va dir "Si no som nosaltres seran uns altres, però aquest país ja fa temps que diu alt i clar que ha arribat l'hora d'anar a totes". Per a Romeva, la declaració de ruptura "marca un abans i un després de la condició política d'aquest Parlament i les institucions catalanes", ja que és l'"inici" de la construcció de la "República Catalana".

Gabriel va manifestar que la declaració és "un acte de sobirania, democràcia i dignitat i, sobretot, un acte de ruptura". Per a Gabriel, cal deixar enrera la Catalunya subordinada, però també la de les retallades i la corrupció. S'ha adreçat a la comunitat internacional per dir que l'únic que vol Catalunya és "llibertat, justícia i democràcia", i ha confiat que el camí obert "sigui una alenada d'esperança" per a altres nacions sense estat. Gabriel també s'ha adreçat al govern espanyol, "Mireu-nos als ulls, sentiu els batecs, i hi veureu un poble alegre, viu i combatiu que malda per poder ser. No hi veureu ni colpistes ni partidaris d’autoritarismes ni imposicions."

Per la seva banda, Joan Coscubiela (Catalunya Sí que es Pot) va reivindicar que s'havia de fer el referèndum i va posa una data límit per a la votació, el 2016, que ha de ser el "punt de partida" per al procés constituent.

Xavier García Albiol de PP, va criticar que parli de xoc de trens amb l'Estat, "Quan algú es tira a la via no hi ha un xoc, hi ha un suïcidi".

Inés Arrimadas de Ciudadanos, va remarcar que Catalunya no és cap colònia, tot dient "quina colònia més estranya que és Catalunya, on el president de la Generalitat cobra més que el del govern espanyol".

Miquel Iceta pels socialistes, va alertar que "situar-se fora de la llei és temerari i tindrà conseqüències imprevisibles".

La premsa internacional va tornar a posar  els ulls en Catalunya per explicar com la declaració aprovada al Parlament “llança el procés d’independència” i “augmenta la tensió amb Madrid”.

Valora
Vídeos
Anna Gabriel: "Avui fem un primer pas cap a la república catalana"
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid