Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Independentisme
Concentracions en suport a la declaració de l'inici del procés cap a la República Catalana

S'instal·larà una pantalla i un equip de so al davant mateix del Parlament per a poder seguir en directe el curs de la sessió parlamentària.

09/11/2015 Política

Al llarg d'aquesta tarda-vespre, diverses Assemblees Territorials de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) organitzen concentracions descentralitzades de suport a l’aprovació de la resolució del Parlament, que consistirà en la lectura d’un breu preàmbul i dels punts de la resolució.

L’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència han anunciat que faran un seguiment especial del ple del Parlament d’aquest dilluns en el qual es preveu l’aprovació de la resolució d’inici del procés de creació de l’estat català.

A tal fi, les entitats instal·laran una pantalla i un equip de so al davant mateix del Parlament per a poder seguir en directe el curs de la sessió parlamentària (des de les 10.00 del matí). Un cop acabada la sessió Quim Torra, president d’Òmnium Cultural, Jordi Sánchez, president de l’ANC i Carles Puigdemont, president de l’AMI -que hauran seguit la jornada des de dins el Parlament- faran una compareixença pública per a fer-ne una valoració.

Les entitats també convidaran a diputats de Junts pel Sí i les CUP a intervenir en la compareixença.

Annex a la resolució independentista

Cal recordar que divendres passat Junts Pel sí i la CUP van registrar al Parlament un annex a la resolució independentista que es votarà aquest dilluns per concretar alguns dels punts en què el futur govern només haurà de complir la legislació catalana. 

L’article 8 de la resolució ja instava l’executiu a ‘complir exclusivament el mandat del parlament a fi de blindar drets fonamentals que puguin estar afectats per les decisions de les institucions de l’estat espanyol’. Ara concreten que, per exemple, el govern executarà les mesures que inclou la llei contra la pobresa energètica, suspesa pel Tribunal Constitucional espanyol; no aplicarà la llei Wert; donarà suport als ajuntaments perquè no apliquin la llei espanyola de racionalització de l’administració pública; facilitarà l’asil ‘al màxim nombre’ de refugiats, més enllà de les decisions del govern espanyol; i renegociarà el deute de la Generalitat per tal de reduir-lo.

Segons la resolució, el futur govern també garantirà el reallotjament dels desnonats; evitarà que ningú es vegi privat de la cobertura sanitària, sigui quin en sigui l’origen i la classe social; desobeirà part de la llei de seguretat ciutadana; i es regirà per la llei catalana d’igualtat efectiva de dones i homes per regular el dret d’avortament.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid