Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
En defensa de la Sanitat Pública
La CUP reclama finançament adequat per a l’Hospital de Mataró i defensa una sanitat 100% pública

La formació ha presentat una esmena a la totalitat a la Declaració Institucional impulsada pel govern municipal en relació a la intervenció del Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) per part de la Generalitat.

27/10/2015 Salut
El diputat de la CUP Josep Manel Busqueta i el regidor Juli Cuéllar El diputat de la CUP Josep Manel Busqueta i el regidor Juli Cuéllar

La CUP ha presentat una declaració alternativa que a més de reclamar un finançament adequat per a l’Hospital de Mataró defensa un model sanitat 100% pública. La proposta inicial del govern portava implícit el manteniment del model de gestió de consorcis que dóna cobertura a les privatitzacions i a la mercantilització de la sanitat pública.

"Ho hem fet per coherència perquè la CUP defensem un model de sanitat totalment pública i amb els recursos que calgui" ha afirmat la formació. També ha assenyalat que "No podem compartir la proposta del govern perquè imposa el manteniment del model de consorci, sense qüestionar les responsabilitats de la gerència i el Consell Rector, i que obvia el fet que tots els consorcis sanitaris de Catalunya estan infrafinançats perquè són eines pensades per a competir en el mercat sanitari i cercar recursos si cal amb la realització d'activitat sanitària privada".

La CUP ha denunciat que la suspensió de “l’autonomia de gestió” del CSdM és una maniobra dels responsables del Departament de Salut per aplicar de forma unilateral el Pla de reequilibri, per retallar més encara, sense cap planificació de futur ni reinversions.

En aquesta línia, la fotrmació ha rebutjat que l’aplicació del Pla de reequilibri pugui suposar ni una retallada més, ni un acomiadament i ni una privatització via externalització.

Així com també ha reclamat un Pla Director, elaborat de forma participativa amb ajuntaments, professionals i usuaris, per determinar les necessitats sanitàries de l’àrea de Mataró, a mig i llarg termini. I, específicament, rebutgem el desmantellament del sociosanitari de l’hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena i qualsevol temptació de derivar els seus pacients cap a centres privats.

Finalment, ha exigit a la Generalitat de Catalunya que assumeixi íntegrament el deute històric del CSdM, el retorn de les pagues cedides pels treballadors, així com també un pressupost suficient per reduir les llistes d’espera, ampliar consultes, proves diagnòstiques i intervencions, i per a renovar l’utillatge i les infraestructures dels centres dependents del CSdM.

La proposta de Declaració Institucional de la CUP ha estat rebutjada per la resta de Grups Municipals amb representació a l’Ajuntament de Mataró, en Junta de Portaveus extraordinària dimarts 27 d’octubre de 2015.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid