Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluites populars
Protesta a Mataró contra el malbaratament de la "Festa del cel"

Diumenge es va realitzar una manifestació a Mataró de rebuig a la Festa al Cel, que els convocants van dencunciar que estava pagada amb diners públic i que potencia el militarisme i l'espanyolisme dels avions de combat de l'exèrcit espanyol

21/09/2015 Res-pública

Diumenge al migdia un centenar de mataronins es va manifestar contra la celebració a Mataró de la Festa al Cel. La manifestació es va realitzar mentre els avions sobrevolaven pel litoral mataroní.

La protesta contra aquest exhibició aèria i militar es va organitzar a través de la pàgina de Facebook 'De peus a terra: No a la Festa al Cel'. La plataforma i els grups polítics que s'hi oposen són especialment crítics amb els 538.000 euros de pressupost destinats a aquest espectacle. La manifestació es va iniciar a l'Ajuntament i va finalitzar al mateix Passeig Marítim, on es realitzava el visionat i l'organització de la "Festa del cel."

 Els grups polítics a l'oposició de l'Ajuntament de Mataró (CUP, ERC, Volemataró i ICV-EUiA) havien reclamat feia setmanes que s'aturés aquest espectacle aeri, argumentant que la despesa econòmica de l'acte és "desproporcionada", i per la presència d'avions militars. Aquests grups polítics consideren que no és el model de promoció de ciutat i que es tracta d'un malbaratament de diner públic: "contradiu els valors de la pau i l'antimilitarisme, constituint un nou malbaratament ambiental finançat amb diners públics".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid