Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria històrica
Acte de memòria per Jon Paredes Manot "Txiki" a Cerdanyola

Cerdanyola ha organitzat un acte per recordar a Jon Paredes Manotas, Txiki, en el marc del 40è aniversari de l'afusellament del lluitador independentista basc a Cerdanyola del Vallès

19/10/2015 Política

Diferents col·lectius de memòria històrica i amb el suport de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès organitzen el proper dissabte 24 d’octubre, a les 19h i a la sala d’actes del MAC Can Domènech, un acte per recordar Jon Paredes Manotas, Txiki, un dels darrers condemnats a mort per la dictadura franquista.

Cerdanyola Informa se n'ha fet ressò, i anuncia que l’acte comptarà amb la presència, entre d’altres, del diputat d’ERC Joan Tardà i de l'exdiputat per la CUP David Fernàndez. També hi actuaran cantautors bascos i catalans.

El passat 27 de setembre de 1975, dia de les eleccions autonòmiques a la CAC, es complien 40 anys de l'assassinat de cinc militants d'ETA i del FRAP, afusellats a Madrid, Cerdanyola del Vallès i Burgos, en compliment de les penes de mort dictades als respectius consells de guerra (jutges militars espanyols) i signats de la mà del dictador Franco.

Jon Parades Manot, “Txiki”, va ser afusellat a Cerdanyola del Vallès les 8:30h del matí del 27 de setembre de 1975, en una clariana de bosc a prop del cementiri de Collserola.

Fins ara s'han portat a terme diversos actes per recordar l'assassinat de Txiki, i en el marc d'aquest aniversari el passat 23 de setembre, la Xarxa de Televisions Locals va emetre el documental Haizea eta sustraiak, de Joseba Iñaki Agirre Errazkin.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid