Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ESPANYOLISME
Segueixen les manipulacions espanyolistes a les xarxes socials

Avui s'ha creat una pàgina falsa al facebook contrària a l’acollida de refugiats sirians anomenada "Refugiats? No, gràcies" que conté simbologia independentista.  Es desconeix qui és l’autor de la nova pàgina fingida tot i que alguns militants de l’extrema dreta espanyolista (per exemple: Victor Milá o Alfredo Juez Solá) ja comencen a ser coneguts per les seves manipulacions a les xarxes socials.

10/09/2015 Comunicació

En un primer moment l’estratègia a internet dels grups espanyolistes ultradretans simplement va basar-se en fer proliferar multitud de perfils falsos a les xarxes socials per poder extreure fotografies i informació d’independentistes als quals demanaven “amistat virtual”. Fa aproximadament un any es va “millorar” aquest sistema fraudulent de “captació de dades personals” creant un web fals anomenat Sign-in Catalunya (La “nova web independentista”) que demanava signar (va aconseguir 26.000 signatures) una petició (amb el nom, cognoms, correu electrònic i telèfon) i es comprometia “a respectar la teva privacitat. La teva informació personal no serà compartida amb terceres persones, i només serà utilitzada per als fins declarats en aquesta petició”. Entre les evidències que es tractava d’un web “postís” hi havia el fet que la gran majoria dels seguidors de Twitter de @signincat eren estrangers (és molt barat comprar seguidors a Twitter), que es van demanar explicacions a @signincat i que no va respondre i que la web utilitzava frases com “ningú ens impedirà determinar el nostre futur i fer realitat les nostres aspiracions nacionalistes” (cal dir també que el web fingit evidentment incomplia la Llei de Protecció de Dades fet que pot comportar elevades sancions econòmiques).


Simultàniament aquests grupuscles feixistes van crear la web falsa “L’Islam Radical- la bandera negra arriba a Catalunya” (on es difonia el discurs que l’independentisme català és un aliat de l’islamisme radical). Se sap que els creadors de la web Sign-in Catalunya eren els responsable de “L’Islam Radical- la bandera negra arriba a Catalunya” però no es tenen dades exactes de quin grup polític està darrera de l’operació. És conegut que el PP, PxC i altres organitzacions d’ultradreta difonen el missatge que el sobiranisme català està molt relacionat amb l’islamisme radical i que aquesta argumentació ha estat utilitzada pel ministre de l’Interior així que la falsa web independentista-islamista podria ser obra d’algun d’aquests partits (i fins i tot hi ha la remota possibilitat que sigui una creació d’algun organisme dependent d’Interor). Curiosament, quan es va conèixer que les dues webs estaven relacionades alguns internautes van comentar que la pàgina d’inici de Sign-in Catalunya (un cercle groc amb un fons negre) recordava lleugerament la bandera del grup jihadista Estat Islàmic.


Avui activistes espanyolistes han creat una pàgina falsa al facebook contrària a l’acollida de refugiats sirians anomenada "Refugiats? No, gràcies. " que conté simbologia independentista. Es desconeix qui és l’autor de la nova pàgina fingida tot i que alguns militants de l’extrema dreta espanyolista (per exemple: Victor Milá o Alfredo Juez Solá) ja comencen a ser coneguts per les seves constants manipulacions a les xarxes socials.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid