Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
300 anys de resistència
La comissió cívica del "Tricentenari" presenta l'exposició "1715. La fi del Regne enmig del Mar?"

Ha fet una crida pública a les institucions i entitats cíviques, tant de Mallorca com de Barcelona, a participar de la jornada de germanor del dia 27 d’agost.

14/08/2015 Política

Convocada per l’Obra Cultural Balears (OCB) Comissió Cívica del Trincentenari 1715-2015, avui a les 13h a Can Alcover, s’ha efectuat una roda de premsa per fer balanç i presentar l'exposició "1715. La fi del Regne enmig del Mar?"

Damià Pons, en nom de la Comissió Cívica, ha argumentat la raó de ser d’aquesta commemoració no només en la recreació d’un episodi històric rellevant, sinó fitant la mirada cap al futur. Ha valorat el compromís de les entitats i de les persones que han aconseguit divulgar el coneixement de la història, amb voluntat positiva. Ha destacat que, molt possiblement, el Tricentenari haurà resultat una de les accions més exitoses dels darrers temps que, des de la societat civil i sense ajuts institucionals ni suports econòmics, hagin assolit tanta d’implicació ciutadana.

En la mateixa línia, Jaume Mateu, president de l’Obra Cultural Balear, ha recordat la voluntat expressada des del primer dia amb l’eslògan “Del Decret de Nova Planta al Dret a Decidir”. Ha fet un repàs genèric de les diverses activitats realitzades (conferències, projeccions, taules rodones, articles de premsa, gloses, cançons, presentacions de llibres...), xifrades en un mínim de cent-cinquanta. Atesa la significació, s’ha detingut en tres actes concrets: l’homenatge a Guillem Riera a la Torre del Serral dels Falcons, dia 4 d’abril, la inauguració d’una escultura de Jaume Mir a Calonge per recordar l’enfrontament que hi va haver dia 16 de juny de 1715, i l’acte realitzat a Ses Voltes dia 11 de juliol, coincidint amb el 300è aniversari del lliurament de les claus de Palma a D’Asfeld, com a darrer gest formal de la guerra.

Bartomeu Mestre, comissari de l’exposició 1715. La fi del Regne enmig del mar? que s’exposa aquest mes al Born CC de Barcelona, ha explicat la gestació de la mostra i ha anunciat la visita guiada que, amb altres possibles actes de germanor (un dinar en el Museu d’Història de Catalunya i una ofrena en el Fossar de les Moreres), es farà el proper dia 27 d’agost horabaixa. Tant el President com el Vicepresident del Consell de Mallorca, presents a la roda de premsa, han anunciat la seva participació en els actes i el compromís de dur l’exposició a Mallorca.

A banda de recordar que les activitats del Tricentenari no han acabat i que continuaran al llarg de l’any, la roda de premsa ha acabat amb una crida pública a les institucions i entitats cíviques, tant de Mallorca com de Barcelona, a participar de la jornada de germanor del dia 27 d’agost.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid