Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Jornades
Joves per la Terra aplega una jornada de formació sobre marxisme, els feminismes i la lluita independentista
03/08/2015 Política

Dissabet passat, Albert Vendrell, coautor del llibre “En defensa del marxisme”, Núria Alcaraz del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i l’historiador i regidor de la CUP Mataró Juli Cuéllar van participar en una jornada de formació oberta, organitzada per l’assemblea de Joves per la Terra (Col·lectiu de l’Alt Maresme).

Al matí, Albert Vendrell va presentar el llibre “En defensa del marxisme” publicat per Poble Lliure. Vendrell va contextualitzar el marxisme i va explicar, amb una mirada objectiva i curosa, els capítols del llibre per posar sobre la taula temes per reflexionar i, sobretot, per treballar activament.

Al migdia es va fer el taller de rols de gènere amb la Núria Alcaraz. Dividits en els dos gèneres que hi havia entre les persones assistents, on es van tractar diversos punts relacionats amb les dinàmiques assembleàries, que després van posar en comú. Això va dur-los a parlar sobre les desigualtats de gènere en les tasques que duen a terme els militants, i van fer una reflexió col·lectiva sobre els feminismes en la vida política i militant.

A la tarda, després de compartir un dinar agradable entre totes, la Núria Alcaraz va conduir una xerrada introductòria als feminismes. Molt interessant ja que va parlar de manera àmplia sobre la societat patriarcal i capitalista en què vivim, la qual presenta unes desigualtats enormes entre homes i dones en tots els àmbits socials, fet que ens reafirma en la nostra postura en favor de dur a terme la lluita feminista lligada a la lluita anticapitalista.

La jornada finalitzava amb la ponència de l’historiador i regidor de la CUP Mataró Juli Cuéllar. Va repassar la història de l’independentisme amb una contextualització rigorosa de la història dels Països Catalans. Fruit d’aquesta explicació va avançar el recorregut fins a la lluita independentista durant el segle XX i fins a dia d’avui, amb especial atenció als moviments i partits de l’Esquerra Independentista, enriquida per l’experiència militant del ponent.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid