Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
27-S
Comença el període de votació de les primàries a la CUP-Crida Constituent

El proper diumenge 26 de juliol comença el període de votació per a l'elecció de les candidates i candidats de la CUP-Crida Constituent per a les eleccions del 27S al Parlament de Catalunya.

25/07/2015 Política
Després d’un període d’inscripció al cens, entre militants i simpatitzants de l’Esquerra Independentista i l’Espai per la Ruptura(espai que aglutina el conjunt d'organitzacions i Assemblees Territorials que conformen la CUP-Crida Constituent), més de 4.000 persones estan cridades a votar aquest diumenge en una cinquantena de meses. El procés continuarà amb un sistema de votació telemàtica que es durà a terme entre el 27 i 29 de juliol, quan es farà el recompte total.

Per a la demarcació de Barcelona, les participants tindran dues opcions. La primera, donar suport a la proposta feta pel Secretariat Nacional de la CUP i l'Espai per la Ruptura. Aquesta proposta es concreta en votar un equip format per Antonio Baños, Anna Gabriel, Josep Manel Busqueta, Gabriela Serra i Albert Botran, i escollir per ordre de preferència les candidates per ocupar els cinc llocs següents d'entre les 15 possibles restants. La segona opció, serà la d'escollir per ordre de preferència les deu candidates d'entre les 20 que hi ha per la demarcació de Barcelona.

A les demarcacions de Girona, Lleida i Tarragona, les participants votaran les primeres 5 candidates corresponents a la seva llista, així com la cap de llista de Barcelona. Pel què fa a l'elecció de la cap de llista per Barcelona, podran optar, també, per donar el seu vot a la proposta d'equip o, per contra, triar la persona que prefereixin d'entre les 20 candidates.

La proposta del Secretariat Nacional i de l'Espai per la Ruptura ha de ser escollida per la majoria de l'electorat, o del contrari es farà el recompte segons l'assignació de preferència que hagin fet el conjunt de participants.

La proposta d'equip respon a una anàlisi compartida pel Secretariat Nacional de la CUP i l'Espai per la Ruptura respecte de l'escenari polític, social i econòmic excepcional en què s'emmarquen les eleccions plebiscitàries del 27S que és, alhora, tan fràgil com ple de potencialitats per a la ruptura. Tanmateix, la proposta s'ha conformat a partir de la voluntat de visualitzar la pròpia pluralitat que conflueix en aquesta candidatura; la necessitat d'un caràcter multidisciplinari i complementari de l'equip; i del compromís d'incloure paràmetres de gènere, territori i socials.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  5. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid