Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP-Crida per Girona proposa un pla local contra l’LGBTIfòbia

Així com també una ordenança que blindi les polítiques d’igualtat de gènere

17/05/2015 Política
Amb motiu del dia internacional contra l’LGTBTIfòbia (és a dir l’odi i discriminació contra lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersex) la CUP-Crida per Girona ha presentat les seves propostes en matèria de feminisme i alliberament LGBTI. Ho ha fet aprofitant una parada informativa a la plaça del Lleó, que ha comptat amb la presència dels candidats Laia Pèlach i Lluc Salellas.

Pèlach ha començat lamentant els passos enrere que s’han fet en el mandat de CiU pel que fa a les polítiques d’igualtat de gènere. La candidata ha criticat que “el pla de polítiques de dones impulsat per l’equip de govern es va aprovar per compromís i sense una voluntat real de fer avenços en la lluita per la igualtat i contra la discriminació. Pèlach ha recordat que moltes de les mesures previstes al pla ni tan sols s’han dut a terme.

Respecte a les propostes electorals de la CUP-Crida per Girona, la cap de llista ha anunciat l’aposta per “aprovar ordenança municipal que blindi les polítiques transversals en matèria d’igualtat independentment del color polític de l’equip de govern”. La candidatura també proposa “la creació d’un Consell d’Igualtat de Gènere, que esdevingui un veritable espai participatiu per al disseny, seguiment i avaluació dels plans d’igualtat”.

Pèlach ha remarcat la necessitat d’augmentar els recursos destinats als diferents serveis i polítiques en aquest àmbit. “El SIAD s’ha de dotar de més recursos per afrontar de manera efectiva la lluita contra tot tipus de violència sexista i per la igualtat de gènere”, ha declarat la candidata, que també ha defensat que “cal insistir el treball de prevenció de la violència amb la realització de campanyes de sensibilització sobre les desigualtats de gènere, i especialment sobre la diversitat de tipus i àmbits de violència masclista i les seves múltiples conseqüències”.

D’altra banda, Pèlach ha anunciat la proposta d’”impulsar un pla local contra l’LGBTIfòbia, que desplegui la llei aprovada recentment al Parlament”. En el marc d’aquest pla la candidatura proposa creació d’un servei d’atenció a la víctima de l’LGBTIfòbia en col·laboració amb l’Observatori Contra l’Homofòbia. En aquest sentit, la candidata ha lamentat que l’equip de govern no enviés cap representant al judici que es va celebrar recentment per una agressió homòfoba a la ciutat, i ha destacat que cal més suport municipal a aquesta lluita, i dinamitzar com cal el Consell Municipal LGTB.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid