Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
L'escriptora Liz Castro obté la majoria de vots en el recompte final de les eleccions al secretariat de l'ANC

7.625 membres de ple dret van votar ahir en la jornada electoral, segons els resultats provisionals

10/05/2015 Política

La Junta Electoral ha fet públics els resultats provisionals de les eleccions al Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), celebrades ahir; en què hi van participar 7.625 membres de ple dret. Liz Castro, Rosa Alentorn, Agustí Alcoberro, Jordi Sànchez i Gemma Cots haurien estat els cinc candidats de representació nacional més votats segons els resultats provisionals. El 12 de maig es publicaran els resultats definitius.

En relació a l'avançament provisional que es donava ahir, Liz Castro amb 5.093 vots hauria superat al final a Rosa Alentorn que obté 4.973. Pel que fa a la resta, dels 5 primers, no es produirien canvis, Agustí Alcoberra seria el tercer amb 4.864, Jordi Sánchez, el quart amb 4.640 i Gemma Cots amb 4.087.

En relació a la participació també hi ha una variació en les dades donades ahir per fonts de properes a l'ANC. Es parlava d'una participació de 5.422 socis, quan en realitat, segons la Junta electoral hi van participar 7.625. Això vol dir, en relació a les eleccions de l'any passat que hi ha hagut un lleuger augment, si tenim en compte que van votar 7.300 socis.

Els candidats a les eleccions podien presentar-se com a membres de representació nacional (són escollits per la totalitat de membres de ple dret) o bé com a membres de representació territorial (votats pels membres de ple dret de les respectives regions en què s’organitza l’ANC). En els dos casos, les candidatures són sempre personals, tot i que es pot especificar, si s’escau, la pertinença a algun grup de treball a tall informatiu.

El Secretariat Nacional de l’ANC estarà format per 75 membres, 25 dels quals sorgiran d’entre els candidats de representació nacional i 50 d’entre els candidats de representació territorial. Serà el nou Secretariat escollit qui decidirà els càrrecs orgànics de l’entitat (president/a, vicepresident/a, tresorer/a, secretari/a) al plenari que durà a terme el proper dissabte 16 de maig.

El relleu

La presidenta de l’Assemblea, Carme Forcadell, que finalitza la seva etapa al capdavant de l’ANC, va mostrar-se “contenta per la feina feta i il·lusionada pel 27S” després de votar a la seu de Sabadell el dissabte. Forcadell va destacar que “l’ANC és la meva casa i ho continuarà sent” i va explicar que a l’entitat hi ha moltes persones preparades per substituir-la al càrrec. “El paper de l’ANC ha de ser el d’eixamplar la majoria social i explicar els beneficis de la independència”, va concloure.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid