Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Innova: Els grans mitjans mirant cap a una altra banda
04/05/2015 Hemeroteca
L’operació de la Guàrdia Civil –o un altre cos policial donat el cas- a les oficines d’Innova eren més que previsibles i havien d’acabar passant, un dia o altre.

Les revelacions sobre el seu funcionament s’anaven acumulant des que la revista Cafè amb Llet va començar a fixar-se amb el funcionament dels concerts sanitaris i va contactar amb el regidor per la CUP de Reus, David Vidal, jardiner i membre del comitè d’empresa a Innova. La primera denúncia sobre el funcionament opac i les presumptes pràctiques delictives de l’entramat d’empreses públiques data del gener de 2012. Fa una mica més de tres anys.

Durant tot aquest temps, cap gran mitjà català ha considerat que el tema d’Innova valgués la pena ser investigat, a excepció de la delegació barcelonina d’El País, a pesar que les evidències i les imputacions anaven acumulant-se una darrera l’altra. El pes de la investigació ha quedat –a pesar dels seus mitjans menors- a les costelles d’alguns mitjans alternatius –com el mateix Cafè amb Llet o Sicom TV- o alguns petits digitals.

El to general del sistema mediàtic ha estat mirar cap a una altra banda i minimitzar els fets. Una actitud que ha permès a Boi Ruiz assegurar una vegada i una altra que “no hi ha corrupció a la sanitat catalana”, afirmació que va repetir fa menys de dos mesos durant un debat a TV3 sense que ningú li portés la contrària.

Però també pot fer-se la pregunta a l’inrevés: Amb un altre clima mediàtic hauria estat possible el tancament de la comissió d’investigació del Parlament sobre sanitat amb l’aprovació d’unes conclusions que asseguraven que al sistema sanitari català no hi havia corrupció?

Notícies relacionades: Entrevistes sense preguntes

Barcelona i Madrid amb les portades intercanviades

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid