Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El nou vent ja ha irromput als ajuntaments
27/05/2015 Laia Estrada
Laia Estrada, militant de la CUP de Tarragona Laia Estrada, militant de la CUP de Tarragona

Els resultats de diumenge no ens podien deixar una altra cosa que un gran somriure als llavis i una emoció desbordant. Tarragona, La Canonja, Torredembarra, Alcover, El Pla, Valls, Els Guiamets, La Vilella, Riudoms i... Reus!!! Les fortes arrels de Reus! A les nostres comarques les CUP hem irromput amb força als ajuntaments, i no som una excepció, arreu dels Països Catalans les formiguetes de la CUP hem estat el nou vent que ha entrat sense permís ni invitació. Un nou vent que  aixecarà catifes, que aixecarà els culs acomodats a les poltrones, vent que tan de bo sigui huracanat, com ho ha estat a la capital del Baix Camp.

Uns resultats que tenen molt a veure amb l'activisme que les assemblees hem estat fent als nostres municipis picant molta pedra i, per suposat, que tenen a veure amb la magnífica feina que han fet la Isabel, el Quim i el David al Parlament.

Ara bé, diumenge no només es lliurava una batalla a les urnes. Els treballadors en lluita de Movistar també lliuraven una altra batalla, que anava més enllà de la seva situació concreta. Amb l'ocupació a la seu de Plaça Catalunya, aquest conjunt de treballadors en vaga indefinida representaven la lluita per la dignitat laboral (si és que avui no ha esdevingut un oxímoron) i la dignitat de les classes populars, capaç de dir prou, de plantar-se, davant dels abusos més salvatges. Ambdues batalles són imprescindibles i han de ser indestriables.

Ho hem repetit al llarg de les darreres setmanes i ara ho seguirem repetint. Entrem als ajuntaments a fer net, a cridar allò que no poden cridar les qui no tenen veu, a plantejar les contradiccions, a denunciar els abusos, la corrupció... a tirar lleixiu per tots els racons. Però la nostra activitat tindrà una capacitat de transformació limitada si no va acompanyada d'una activitat als carrers marcant clarament les reivindicacions de les classes populars, de la classe treballadora, de la gent.

Només cal que fem una revisió a les qüestions que han agafat més transcendència política per a constatar que darrera d'aquestes hi ha precisament l'organització i la mobilització popular. El procés independentista, l'habitatge o la sanitat duen darrera seu milers i milers de persones organitzades que han omplert carrers i places amb reivindicacions concretes i clares.

Volem fer net i ho farem. Però no només entrem a l'Ajuntament per a lluitar contra la corrupció. Entrem per a esdevenir una eina al servei de la transformació, perquè un altre món no només és possible, sinó que és imprescindible. Per això, la CUP de Tarragona i totes les CUP tenim el deure d'encoratjar a la gent a eixamplar les petites esquerdes que nosaltres podem fer al règim. Però no només això, sinó que tenim el deure de seguir participant activament en totes aquestes lluites, vertebrant-nos-hi, per tal que la nostra entrada a l'Ajuntament sigui també la de totes elles.

 

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid