Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Bufa un nou vent!
13/04/2015 Laia Estrada
Laia Estrada, militant de la CUP de Tarragona Laia Estrada, militant de la CUP de Tarragona

Per Laia Estrada, militant de la CUP de Tarragona

La CUP hem triplicat les llistes que presentarem arreu del Camp de Tarragona, i el mateix passa a la resta dels Països Catalans. La presència de les CUP als ajuntaments és més necessària que mai. El reajustament econòmic capitalista, ens ha dut a una situació social d'excepció arreu del país i de tots els pobles de la Mediterrània. Les CUP d'arreu del territori tenim el deure, davant la creixent acumulació per despossessió, de facilitar les lluites populars, l'apoderament de les classes populars, l'adquisició d'una consciència de classe (qui ho té més clar és qui la guanya per golejada, com deia Warren Buffett).

Tenim el deure d'impulsar i defensar les mesures que facilitin una transformació profunda de la societat, que possibilitin un canvi de model econòmic que situï en el centre de l'agenda política  la vida de les persones i no els beneficis de les elits financeres.

Tenim el deure d'impulsar el procés d'independència de la totalitat del país, deixant clar que no hi ha alliberament nacional sense l'alliberament social del nostre poble. Que no hi ha sobirania possible sense l'alliberament, no només de l'Estat espanyol, sinó de les urpes de la UE, el BCE, el FMI o l'OTAN. I que no hi ha alliberament possible si no construïm plegades, una societat en la que les persones siguem educades en base als valors humans de solidaritat, cooperació, audàcia, respecte,... al marge de la nostra dotació cromosòmica.

Tot plegat ho farem des dels nostres municipis, i per això a Tarragona cal la presència de la CUP a l'Ajuntament. Hem demostrat que tenim idees, que no ens falta coratge per a denunciar a aquells que s'enriqueixen a costa del poble (INIPRO, FCC, Xarxa Santa Tecla, Muralles Salut SL), que no tracem aliances en base a l'aritmètica electoralista, que la nostra presència al carrer i a les institucions (malgrat no tenir representació actualment) és permanent, i no només quan hi ha cita a les urnes.

Cal cohesionar i dignificar tota -tota!- la ciutat, cal crear ocupació diversificada en base a les possibilitats que ofereix la via administrativa municipal, cal garantir els drets socials a totes les tarragonines i tarragonins, independentment del seu origen. Cal impulsar el control popular de les nostres institucions, dels pressupostos que es generen amb els nostres diners, dels serveis públics (aigua, recollida de brossa, llars d'infants, transport públic...). Cal encarar amb rigor i audàcia la problemàtica de «Grans Runes» que hem denunciat al llarg dels darrers anys. Cal facilitar i impulsar tot el teixit associatiu i cultural de la ciutat, cal potenciar els valors propis del nostre municipi: tot el patrimoni històric i arquitectònic que val molt més que el fum d'uns Jocs Mediterranis, les promeses dels quals recorden massa a les que acompanyaven al BCN World.

A Tarragona cal la presència de la CUP a la plaça de la Font, però sense abandonar la presència a la resta de carrers i barris, on es cuinen les veritables possibilitats de transformació social. Les lluites d'alliberament nacional, de defensa de la sanitat, de l'habitatge, de la cultura popular, antimilitaristes, internacionalistes, antifeixistes, feministes, ecologistes, sindicals, etc. són una realitat quotidiana a la ciutat i la CUP ens lliurem a elles perquè són la base i la garantia del procés de transformació. El poble tarragoní té una cita important el 24 de maig, però també en té una altra el 1r de Maig, i més endavant té la cita del 27 de setembre, precedida de l'11 de Setembre, sense oblidar la possible Vaga General que s'està preparant de cara a l'octubre.

La CUP som una formació municipalista, pensem que des dels municipis s'aconseguirà l'alliberament nacional del nostre poble i la ruptura amb el capitalisme assassí que ens està deixant en la misèria, perquè treballar en clau municipal és treballar en clau nacional i també internacional. Per això és important cridar ben fort que a Tarragona, de Llevant a Ponent[1], bufen vents de canvi, bufen els vents del poble, de la gent, bufen vents de lluita, vents alternatius,... bufa un nou vent![1]   Llevant i Ponent fan referència als barris que hi ha a la ciutat de Tarragona. Llevant incorpora la zona que comença a la Punta de la Mora i que inclou diverses zones d'urbanitzacions. Ponent fa referència a tots els barris construïts durant el «desarrolismo».

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  7. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  8. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid