Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sobre candidats, candidates i candidatures
16/03/2015 Laia Estrada
Laia Estrada, militant de la CUP de Tarragona Laia Estrada, militant de la CUP de Tarragona

Per Laia Estrada, militant de la CUP de Tarragona

Paradetes de salsitxes solidàries, calçotades “unitàries”, reunions amb els líders veïnals, passejades en llocs estratègics lluint corbata o blazer, declaracions xenòfobes, etc. La proximitat de les eleccions municipals acceleren l'activitat dels partits polítics, que treuen el millor de cada casa, i Tarragona no és cap excepció.

És complicat per a les CUP competir amb les regles del joc de la política convencional, perquè no anirem a fer reunions o fotografies de “postureig”, però afortunadament no ens cal fer-ho. Nosaltres també estem d'acord en realitzar trobades amb líders veïnals o sindicals, però en el marc de jornades obertes a la participació de tota entitat o persona que ho vulgui. Trobades que, a més, desenvolupem al llarg de tot l'any en el marc d'activitats i espais diversos: mobilitzacions, campanyes, xerrades informatives,...

D'altra banda, arriben les eleccions municipals i el més probable és que a la majoria de pobles i ciutats el nombre de caps de llista homes superi al nombre de dones caps de llista. No és res més que un reflex de la realitat patriarcal de la nostra societat suposadament igualitària. Les quotes de paritat són una eina útil, però en cap cas suposaran una transformació de la societat si no van acompanyades de processos d'apoderament feminista, tant personals com col·lectius. Tanmateix, val a dir que el fet que una llista estigui encapçalada per una dona en cap cas fa més acceptable un projecte polític. La qüestió cabdal és la defensa clara dels interessos de les classes populars, entre els quals el feminisme ha de ser una de les reivindicacions fonamentals, i més en la conjuntura de crisi capitalista en la que encara estem immerses.

Per últim, un fet a destacar és la proliferació de candidatures que s'autoproclamen municipalistes, quan en realitat es tracta de projectes localistes. Per a les CUP el municipalisme és l'eina que ens permet transformar la societat a partir dels àmbits més propers a les classes populars: les nostres viles. Com proclamaven les consignes ecologistes, pensem internacionalment i nacional, i actuem localment. És per això que davant d'observacions que clamaven per ignorar la reivindicació independentista en els propers comicis electorals de maig, nosaltres hem respost que és precisament des dels nostres municipis des d'on es construeix i es proclamarà la independència, de la mateixa manera que construirem les bases de la transformació.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid