Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
Expulsen Catalunya del Mundial de Futbol Sala per por de les represàlies d’Espanya

Diverses entitats catalanes consideren que cal fer arribar al govern de Bielorússia una nota demanant explicacions, disculpes i que facin marxa enrere en aquesta decisió

02/04/2015 Política

La selecció catalana no podrà disputar el Mundial que començarà d’aquí a poc més de dues setmanes a Bielorússia, tot i haver-se guanyat el dret de ser a la cita mundialista gràcies a la medalla de bronze obtinguda al Campionat d’Europa de l’any passat a la República Txeca. Tal com n’informa el diari L’Esportiu, la federació de futbol sala de Bielorússia va enviar una carta a l’Associació Mundial de Futsal (AMF) exigint que es retiressin dues seleccions del campionat, Catalunya i Taiwan, per por de les represàlies d’Espanya i la Xina, segons ha informat la Plataforma de Pro seleccions esportives catalanes.

El president de la Federació Catalana de Futbol Sala (FCFS), Jordi Eduardo, assegura que quan al 2012 Catalunya va disputar a Bielorússia el Campionat d’Europa no van tenir cap problema amb les autoritats del país, però explica que “vam rebre una carta de l’ambaixada espanyola que ens advertia que nosaltres, en cap cas, representàvem Espanya”. Per aquest motiu, la FCFS considera que la decisió de la federació bielorussa de demanar que Catalunya no participi al Mundial ha estat influïda pel govern espanyol.

Tot i que des del 2004 Catalunya competeix regularment en tornejos internacionals oficials de futbol sala, el govern espanyol sempre ha intentat posar-hi traves. El 2007 es va jugar a Rússia un partit entre Catalunya i Espanya, amb victòria catalana per 5-3. Malgrat tot, aquell partit es va veure envoltat de polèmica i l’ambaixador d’Espanya a Moscou va expressar oficialment la seva indignació perquè havia sonat l’himne espanyol.

Segurament per compensar l’expulsió del Mundial, del 13 al 15 d’abril Catalunya acollirà un torneig pre-mundial on les dues grans potències del futbol sala internacional, Colòmbia i l’Argentina, s’enfrontaran a França i Catalunya. A més, a finals d’any la selecció catalana sub-20 disputarà el Campionat d’Europa i al novembre, la selecció femenina absoluta vol organitzar l’Europeu a casa.

Sigui com sigui, una vegada més el govern espanyol fa servir la política per perjudicar els esportistes catalans, impedint que la selecció catalana participi en un Mundial que s’ha guanyat el dret de disputar. Les federacions catalanes estan fartes de patir greuges i vexacions per part del govern espanyol. Per això, des de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, amb l’experiència que hem acumulat en el reconeixement internacional de les federacions, considerem que l’única manera de ser un país normal sense que el nostre esport es vegi atacat constantment és la independència.

Demanen a Bielorússia que faci marxa enrere en aquesta decisió

Ara o Mai, CADCI, Catalunya Diu Prou i Sobirania i Progrés han fet un comunicat on manifesten que cal demanar al govern de Bielorússia una nota demanant explicacions, disculpes i que facin marxa enrere en aquesta decisió, així com informar a les instàncies esportives internacionals del que ha succeït perquè actuïn en conseqüència, davant la vulneració dels mateixos estatuts que permetien a la selecció catalana participar oficialment en aquest campionat, per al qual s’havia classificat.

Consideren que "és acte de discriminació contra l’equip que representa a un país és una falta de respecte i discriminació directa cap a tots els ciutadans d’aquest país, que són tractats pel govern bielorús sense cap mena de consideració als seus drets més elementals, i per això mereix una resposta directa i contundent del nostre govern i institucions, denunciant a tots els àmbits el que ha succeït".


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid