Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Corrupció
9 detinguts en una nova operació contra el cas Innova

La diputada de la CUP, Isabel Vallet s'ha ratificat en demanar la dimissió del conseller Boi Ruiz així com també de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer.

29/04/2015 Salut

Aquest dimarts, un centenar de membres de la guàrdia civil han dut a terme una operació policial sota el nom "Curatio-Cirurgia" contra l'entramat d'empreses del Grup Innova de Reus i l'empresa sanitària Sagessa que s'ha saldat amb una vintena llarga d'escorcolls a diverses poblacions del Camp i de les Terres de l'Ebre i 9 detencions. 

El Jutjat d’Instrucció numero 3, de Reus ha ordenat l'operació per la investigació que realitza sobre el cas pels delictes de falsedat documental, prevaricació, malversació de diners públics, suborn, tràfic d’influències i blanqueig de capitals.

Els nou detinguts durant l'operació: Teresa Gomis, primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Reus; Joan Maria Benet, exgerent de l'empresa Sagessa; Enric Agustí, exdirector general de Sagessa; Lluís Nualart, exdirector de l'Hospital Sant Joan de Reus i de Sagessa; José Augusto García Navarro, exdirector general de Sagessa i de l'Hospital Sant Joan; Antonio Foz, director d'aprovisionament i logística de Sagessa; Carles Abelló, director econòmic financer de Sagessa; Luís Márquez, empresari de Traider S.L; i Miguel Àngel Puig, director gerent d'Activa Mutua.

Els detinguts passaran la nit a la comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona i que passaran a disposició judicial entre dijous i divendres. Amb tot, no es descarten noves detencions en les pròximes hores. De fet, l'operació està encara oberta amb l'escorcoll a l'Ajuntament d'Amposta que el jutge ha ordenat després de la documentació trobada a l'Hospital Comarcal d'Amposta.

La CUP es ratifica en la dimissió del conseller Boi Ruiz, però de l'alcalde de Reus

El regidor de la CUP a Reus, David Vidal, en declaracions a Reusdiari.cat, ha manifestat: "És normal que hi hagi els escorcolls ja que pràcticament des de finals de 2011 i principis de 2012 vam comunicar a la fiscalia que estaven dins d'una presumpta xarxa criminal que es dedica a espoliar les arques públiques". És la primera reacció del regidor de la CUP, David Vidal, als escorcolls i detencions que la Guàrdia Civil està realitzant, aquest dimarts, a l'Ajuntament de Reus i altres dependències de Sagessa. Segons Vidal, aquesta presumpta xarxa comptaria "amb la complicitat d'alts càrrecs de l'administració local i no descartem que també de la Generalitat. Tard o d'hora havia de passar".

Vidal ha assegurat que "és públic que un 80% de la contractació de l'Hospital de Sant Joan i de Sagessa no compleix la llei de la contractació pública". "Estem davant d'un descontrol del diner públic de la ciutat", ha indicat el regidor de la CUP, qui creu que aquest episodi "folclòric" s'hauria pogut estalviar si s'hagués acceptat una proposta del seu partit al consell d'administarció del Grup Salut, per tal d'explicar com s'havien de regularitzar les situacions en la contractació i "comunicar-ho a les instàncies que ens estan fiscalitzant".

Per la seva banda, la diputada de la CUP, Isabel Vallet, ha reclamat aquest dimarts al Govern i als partits "esquitxats" pel cas Innova que actuïn amb fermesa i, si no arriben les dimissions, cessin les persones vinculades al cas de forma immediata. "Les dimissions han de començar a Reus, han de seguir als hospitals que formen part de la trama i han d'arribar fins a la conselleria de Salut", ha assenyalat la diputada Isabel Vallet, que ha apuntat en especial cap al conseller Boi Ruiz, però també cap a l'alcalde de Reus, Carles Pellicer.

Vallet ha recordat que des del 2012 se sap que Teresa Gomis, la tinent d'alcalde detinguda, estava sent investigada. "Volem dimissions sobre la taula ja, perquè el cas és gravíssim", ha insistit. Les dimissions, però, no són l'única reclamació que fa l'esquerra alternativa. Vallet ha avançat que han presentat dues esmenes, una a una moció d'ERC i una altra a una moció de C's, perquè dijous que ve el Parlament decideixi si s'insta el Govern a personar-se en el cas Innova. "La Generalitat hauria d'informar de manera puntual sobre tot allò que no sigui subjecte de secret de sumari i exigir el rescabalament dels diners públics", ha defensat, segons recull Reus.cat

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid