Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Antifeixisme
Concentració antifeixista a l'Eixample dreta de Barcelona

Davant la mobilització prevista pel grup ultradretà Democracia Nacional a la Plaça Monumental

06/03/2015 Drets i Llibertats

En motiu d'aquesta concentració, el veïnat del districte de l'Eixampla dreta ha fet una crida a manifestar-se i concentrar-se a la mateixa hora, les 17h a la la cantonada de Consell de Cent amb Marina.

Considera que  "no poden quedar-se de braços creuats quan aquests grupuscles fan servir els nostres carrers, patrimoni de tots els veïns i veïnes, per difondre el seu discurs xenòfob i racista i menys en una situació en què com a poble treballador ens convé estar units i unides davant d'un sistema injust i antidemocràtic com el que patim".

El motiu de la concentració no és altra que aprofitar el ressò mediàtic desenvolupat arran de l'atemptat de Charlie Hebdo i les experiències d'organització feixista i racista que s'estan donant a Centreuropa, com són els casos del Front Nacional francès o el denominat moviment de Pegida, a Alemanya.

Tots aquests fenòmens polítics tenen com a comú denominador l'aparença de moviments preocupats per l'islamisme, però que en la seva retòrica expliciten un clar rebuig a totes les persones nouvingudes, "els veïns i veïnes com nosaltres que a part de patir la situació de crisi i misèria que pateix el nostre poble (a excepció dels beneficiats per la crisi), s'han d'enfrontar a l'hostilitat de les institucions que les condemna a ser ciutadans i ciutadanes de segona" remarca la crida veïnal

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid