Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ANY GENERAL MORAGUES
Activitats de l’any general Moragues a Barcelona

El 27 de març de 1715 Josep Moragues va ser arrossegat viu pels carrers de Barcelona, decapitat i esquarterat. El cap del general Moragues es va exposar en públic en una gàbia al Portal de Mar. Aquest any es commemora el tricentenari d'aquests fets amb diverses activitats.

11/03/2015 Història
Activitats de l’any general Moragues a Barcelona

Divendres, 27 de març

12 h. Ofrena al monument al general Moragues del Pla de Palau,

19 h. Conferència “El General Moragues”, a càrrec d’Antoni Pladevall. Auditori annex, El Born Centre Cultural. Gratuït.

Durant tot el dia, portes obertes al Memorial 1714, a la plaça del Fossar de les Moreres

Dissabte, 28 de març

18 h. K.O.L. 1714. Espectacle infantil al Born Centre Cultural. Gratuït

Diumenge, 29 de març, Diada del general Moragues al Born Centre Cultural

Matí, a partir de les 11.30 h. Activitats de recreació històrica amb les associacions culturals Miquelets de Catalunya.

18 h. Conferència d’Antoni Muñoz i Albert Sánchez Piñol: “Noves dades i informacions sobre el general Moragues”. Gratuït.

19 h. Documental. El general Moragues, l’heroi oblidat. Gratuït.

 

Josep Moragues (Sant Hilari Sacalm, 1669 -Barcelona, 1715) va ser un dels militars més destacats dels catalans en la guerra de Successió. General de batalla i comandant dels Pirineus, va destacar en la lluita contra els borbònics en diversos indrets del territori català.

Acabada la guerra, va ser capturat i condemnat a mort. El 27 de març de 1715, va ser arrossegat viu pels carrers de Barcelona, decapitat i esquarterat. El cap del general Moragues es va exposar en públic en una gàbia al Portal de Mar, fins que les súpliques de la seva vídua, Magdalena de Geralt, van aconseguir que el retiressin, l’any 1727. El general Moragues és un símbol de la defensa dels drets i llibertats de Catalunya fins les últimes conseqüències.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid