Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
Manifest unitari en defensa del valencià
23/02/2015 Llengua

La plataforma Joves pel Valencià ha impulsat recentment un manifest unitari on acusen l'administracio valenciana del PP com a culpables d'on venen els mals "tant lingüístics com socials, vénen dels qui han procurat fer del País Valencià un producte del folklorisme més ranci i un territori assimilat". També recorden que al País Valencià amb el tancament de RTVV, TV3 i RAC1 ja no queda cap mitjà de comunicació de ràdio o televisió en la nostra llengua.

Per continuar criticant la la supressió de línies educatives "amb l'excusa de la crisi i, per suposat, majoritàriament línies en valencià". Finalment, des de Joves pel valencià diuen "prou al folklorisme ranci impulsat pel PP que arracona i minoritza la nostra llengua." També assenyalant altres temes com ara la cerca constant de la Generalitat per diferenciar les tres principals variants de la llengua, o el joc que fa l'administració amb la secessionista Real Acadèmia de Cultura Valenciana.

Joves pel valencià està format pels col·lectius joves: Assemblea de joves (A.J.) de Castelló de la Ribera, A.J. Pro-Ràdio Lliure, A.J. Meruts, A.J. Patraix, A.J. Greixers, A.J de Castelló-Renaix!, A.J. Benissa, A.J. Nules, Assemblea Cau del Llop, Assemblea de Poblenou de Benicatxell, Associació Juvenil l'Espurna de Betxí, Joves Socarrel Cocentaina, Joves Serra de Mariola, Ateneu de l'Estació, Casal Popular de Vila-Real, Casal Popular d'Alzira, Casal Popular d'Atzeneta, Reviscola, Joves pel Dret a Decidir i Independència Total, i els sindicats: Bloc d'Estudiants agermanats (BEA), Front d'Estudiants del País Valencià (FEPV,) Acontracorrent València (ACC), Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans-UJI (SEPC-UJI), Front d'Estudiants per la Universitat Pública (FEUP-UJI), Acontracorrent Castelló, Front d'Estudiants Unificat-València (FEU- Vlc), Front d'Estudiants Unificat d'Alcoi (FEU-Alcoi), Front d'Estudiants Unificat d'Ontinyent (FEU-Ontinyent), Front d'Estudiants Unificat d'Alacant (FEU-Alc), Front d'Estudiants de les Comarques del Sud (FECS), Sindicato de Estudiantes Independiente (SEI-Elx), Sindicato de Estudiantes Miguel Hernández (SEMH).

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid