Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Internacionalisme
EH Bildu i CUP apel·len al dret de bascos i catalans a «decidir-ho tot»

Hasier Arraiz i David Fernàndez, representants d'EH Bildu i CUP respectivament, van apel·lar al dret de bascos i catalans a «decidir-ho tot» en una trobada a Gasteiz

22/02/2015 Internacional

Hasier Arraiz i David Fernàndez van compartir ahir a EH Bilgunea de Gasteiz un cafè i diverses reflexions al voltant dels processos polítics oberts a Euskal Herria i els Països Catalans. Així ho explica el digital de Gara en una breu notícia d'avui.

Els responsables de sengles organtizacions independentistes van coincidir a destacar la importància de l'activació i la mobilització popular com a motor i garant del canvi, i van reivindicar el dret a decidir dels ciutadans i ciutadanes de les dues nacions en tots els àmbits.

Els ciutadans són l'autèntic motor d'aquest procés constituent

Segons han assenyalat altres mitjans com Cadena Ser, el president de Sortu i un dels portaveus d'EH Bildu, Hasier Arraiz, van demanar al poble basc que es posi "en peu", com s'ha fet a Catalunya, per construir un procés a favor del dret a decidir perquè els ciutadans són l'"autèntic motor "d 'un procés constituent.

La trobada de David Fernández amb els independentistes bascos estava emmarcada en els debats que ha impulsat EH Bildu amb la ciutadania per explicar la seva proposta anunciada el passat 24 de gener de avançar cap a un procés "unilateral i desobedient "per aconseguir la independència d'Euskal Herria i que desemboqui en una" Constitució de la República Basca ".

En aquest sentit, el dirigent d'EH Bildu va definir Fernández com un "company de milers de barrikadas, amic d'Euskal Herria i gent realment d'esquerres", mentre que el dirigent de la CUP va destacar el marc de similituds i paral·lelismes "més que evidents" entre la realitat política catalana i basca.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid