Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Manipulació mediàtica
Treballadors d'El Periódico es queixen de la portada criminalitzadora pel 4F

El comitè professional d'El Periódico de Catalunya ha expressa en un comunicat "el desacord de la majoria de la redacció" amb la portada demagògica i criminalitzadora del rotatiu

24/01/2015 Comunicació

El comitè professional d'El Periódico de Catalunya ha fet públic el desacord d'un part important de la redacció amb la portada de divendres passat, en què apareixia la foto de Rodrigo Lanza, un dels condemnats pels fets del 4F, amb la frase destacada d'un suposat atestat policíac realitzat en una intervenció un any després del fets del 4F: "El teu company tampoc no em va poder donar la mà." L'atestat exposava que quan va acabar la intervenció, Lanza va voler donar la mà a un dels agents, però aquest no li va fer cas. En aquesta internvenció Lanza va ser denunciat pels agents per una falta de danys i per una altra de desobediència lleu contra els agents, però el jutge la va desestimar.

A la portada apareixia la foto de l'encausat falsament en el cas 4F, junt a les declaracions atribuïdes a l'atestat de l'incident prop de la Kasa de la Muntanya, que va tenir lloc un anys després de les detencions pel 4F.

El comitè també ha sol·licitat una reunió amb el director del diari, Enric Hernàndez, que els ha emplaçat a parlar aquest dilluns.

En aquest sentit, el comitè professional ha difós a la pàgina de Facebook el següent comunicat: "El Comitè Professional d'El Periódico de Catalunya, a petició de la majoria de la redacció, vol manifestar el seu desacord amb la portada d’aquest divendres 23 de gener, perquè considera que no reflecteix el contingut de la informació del Tema del Dia. Lamentem que una portada tan desafortunada posi en qüestió la bona feina dels companys."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid