Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Seguretat
Declaracions colpidores i aclaridores per part d'un agent jubilat de la Guàrdia Urbana pel cas 4F

L'exagent de la policia local de Barcelona expressa amb paraules molt dures en un vídeo les violacions del drets humans exercides pel cos especial de les UPAS en el 4F, i en demana la dissolució del cos especial

21/01/2015 Drets i Llibertats

José Martínez Díaz, exagent de la Guàrdia Urbana jubilat, ha publicat unes declaracions colpidores sobre el cas 4F en una gravació a Youtube.

El veterà policia local s'ha referit a l'emissió del documental “Ciutat Morta” i a l'impacte social que ha generat, i amb el seu testimoni ha confirmat la denúncia dels encausats del 4F i el seguit d'abusos i irregularitats comesos per part dels responsables de la Guàrdia Urbana i l'Ajuntament de Barcelona.

L'exagent de la policia local, coneixedor de primera mà del cas 4F, explica al vídeo que aleshores formava part de la Guàrdia Urbana de Barcelona quan van succeir els fets. Expressa amb paraules molt dures les violacions del drets humans exercides pel cos especial de les UPAS, unitat policíaca especial de la qual qüestiona tant la seva praxi com la seva legalitat. El valent policia jubilat, amb un to d'autoritat moral i completa coneixença de l'entramat intern, descriu com els dos policies que van torturar els detinguts del 4F, Bakari Samyang i Víctor Bayona, pertanyien a la secció d'antiavalots l'anomenada Unitat de Policia Administrativa i de Seguretat (UPAS). Una secció que recorda que caldria "erradicar."

En aquest sentit, descriu amb duresa el "corporativisme" existent al cos de la Guàrdia Urbana, i el fet que pertanyin a aquest cos aquest cos persones no qualificades, que "mai haurien d'haver-hi accedit."

Martínez Díaz carrega també contra el que fou responsable d'Assumptes Interns de la Guàrdia Urbana, el polèmic Víctor Gibanel, i l'acusa d'amagar la informació el cas 4F i de manipular les dades.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid