Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
Presentació del llibre “Plataforma per la Llengua.20 anys defensant el català” a Canet de Mar
09/12/2014 Llengua

El divendres, 12 de desembre, a les set del vespre, es farà la presentació del llibre “Plataforma per la Llengua.20 anys defensant el català” a la Biblioteca P. Gual i Pujadas de Canet de Mar, amb la presència de l’autor, Francesc Marco Palau i del preseident de l'entitat Òscar Escuder.

Sinopsi

La Plataforma per la Llengua fa vint anys. Dues dècades d’accions a favor del català que ara són més d’actualitat que mai, amb els atacs a la immersió lingüística a Catalunya, amb el tancament de TV3 al País Valencià, amb les samarretes verdes a les Illes Balears i amb el LAPAO a la Franja de Ponent.

El jove historiador Francesc Marco Palau ens explica amb rigor i solvència l’evolució històrica de l’organització, la modernització del discurs del catalanisme i els resultats assolits en àmbits diversos per una de les principals entitats del país: la Plataforma per la Llengua. El volum, que compta amb salutació del president de l’ONG del català, Òscar Escuder, i pròleg del filòleg Jordi Manent, repassa també el paper de les institucions catalanes, dels partits polítics i de la societat civil en fer del català la llengua comuna i de cohesió social.

Carme Forcadell detalla a la presentació del llibre que "necessitem la Plataforma, perquè ens recorda els nostres deures com a ciutadans i com a catalans, perquè és la nostra consciència lingüística". Així, en aquesta obra excel·lent, l’autor exposa l’evolució de l’activisme per la llengua catalana des de la Crida a la Solidaritat fins ara mateix, a les portes del referèndum per la independència.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid