Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Bandera Negra, el renovat símbol de la Catalunya que no es rendeix

L’ensenya present al Fossar de les Moreres, als Ajuntaments la passada diada i ara als carrer de les nostres ciutats amb la voluntat de Votar i Vèncer

El 29 de juliol d'enguany, la fundació Reeixida va presentar formalment a la sala d'actes del Museu d'Història de Catalunya el nou disseny de la Bandera Negra Catalana, en el marc del projecte de recerca "Banderes dels nostres pares" apadrinat pels experts Quim Torra, Francesc Riart i Josep Porter i Moix.

Durant la vetlla de l'Onze de Setembre ja es feu voleiar entre el públic assistent al Fossar de les Moreres. El dia següent va ser present a 35 ajuntaments catalans. I a la V va ser present a gairebé tots els trams. Des d'aleshores ençà, i en només dos mesos, la Bandera Negra s'ha popularitzat ràpidament gràcies a la bona acollida que li han dispensat el conjunt de partits i organitzacions del Moviment Català d'Alliberament Nacional, que l'han rebuda com una nova expressió de la voluntat de seguir endavant i sense treva cap a la independència de Catalunya.

Però la Bandera Negra és quelcom més que un senyal recuperat i actualitzat en l'any del Tricentenari. És el senyal d'una actitud històrica del poble català, tants cops ocultada o rebaixada a la folklorització dels trabucaire eixelebrat o als tòpics del seny i la rauxa.

La consciència de poble català i la seva determinació de ben segur que no han arribat pas fins avui gràcies a haver estat un poble mesell, pactista o treballador desclassat, sinó per haver mantingut al llarg dels segles una actitud crítica i un esperit de recerca que han bandejat la renúncia i han fet prevaldre, per contra, els seus drets d'homes i dones lliures, conscienciant al mateix temps a tots aquells que no sabien que els tenien. 

La Bandera Negra forma també part de la voluntat de recuperar la pròpia història, preservar-la i enaltir-la, juntament en donar-la a conèixer entre els que la creien diferent, més simple o senzillament un apèndix de la història d'altri.

És, per fi, la voluntat d'enriquir i ampliar la base cultural de la nostra imatgeria simbòlica i empoderar-nos a través d'ella per guanyar i preservar la llibertat com a individus i com a poble.            

En el aquest fulletó que presentem adjunt, afegim a la difusió estricta de la Bandera Negra (els beneficis dels quals ajuden a finançar els projectes de la fundació Reeixida) una breu síntesi d'aquest senyal al llarg de la història, al costat d'unes excel·lents il·lustracions de l'artista i investigador Francesc Riart publicades a Dalmau Editor. 

 

Aquesta és la llista dels punts de venda oficial de la Bandera Negra:

Barcelona (Barcelonès): 

- El cau del Poble Nou, Rambla del Poble Nou 36. Poble Nou

- Vilaweb. Carrer Ferlandina, 43. El Raval.

- Mai Morirem Crew. Carrer Torrent de l'Olla, 160. Gràcia.

- Productes de la Terra. Pl.de la Vil.la de Gràcia,20. Gracia

Lleida (Segrià): Boira Densa. Carme,33 Baixos.

Vic (Osona): Cor Català. Cardona,1.

Web de www.freecatalonia.com i www.estelada.cat
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid