Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1985- Manifestació de 3.000 persones a Barcelona per exigir l'aplicació de l’amnistia de 1977

Manifestació de 3.000 persones a Barcelona per exigir l'aplicació de l’amnistia de 1977

22/12/1985 Tal dia com avui
El diumenge 22 de desembre de 1985 la policia municipal deté dotze manifestants independentistes El diumenge 22 de desembre de 1985 la policia municipal deté dotze manifestants independentistes

El diumenge 22 de desembre de 1985 els CSPC (Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans) organitzen una manifestació de 3.000 persones a Barcelona, amb el suport de l’MDT, IPC, PSAN, FNC, EC, MEN, MCC, LCR, per exigir l'aplicació de l’amnistia de 1977 (Martin Villa va retirar l'amnistia als independentistes catalans) i la llibertat dels patriotes empresonats (Jordi Cort havia estat empresonat el dia abans). La policia municipal realitza dotze detencions i tres dels detinguts són ingressats a la presó (Francesc Puy, Ignasi Cid i Miquel Segura) on hi romanen unes setmanes i denuncien haver patit maltractaments. 

El dia abans, dissabte 21 de desembre, una manifestació de protesta per la detenció de Jordi Cort i la mort de Mikel Zabalza organitzada també a Barcelona pels CSPC (Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans) reuneix unes 500 persones davant de la Delegació del govern espanyol on la policia carrega contra els manifestants i practica 4 detencions. Així que el cap de setmana acaba amb 16 detencions de manifestants independentistes a la Ciutat Comtal. Durant la setmana també hi havia hagut mobilitzacions a Manresa, Girona i El Prat de Llobregat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid