Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1983- Pere Bascompte es refugia a Perpinyà després de ser alliberat per error

Pere Bascompte es refugia a Perpinyà després de ser alliberat per error

01/12/1983 Tal dia com avui
Cartell en solidaritat amb Pere Bascompte Cartell en solidaritat amb Pere Bascompte

L’1 de novembre de 1983 Pere Bascompte es refugia a la Catalunya Nord després de ser alliberat per un error administratiu 4 mesos després de ser jutjat per participar l’any 1981 en el segrest del periodista Federico Jiménez Losantos, que s'havia convertit en objectiu de l'organització independentista Terra Lliure per les seves actuacions contràries al català, i a qui alliberaren després de disparar-li un tret a una cama. Bascompte va ser detingut el 3 de desembre de 1981 juntament amb 21 independentistes més acusats de ser de Terra Lliure.


Durant l’exili va ser detingut el 1985 i de bell nou l'11 de gener de 1989, prop de Perpinyà. Posteriorment va ser encarcerat a la presó de Tolosa. El 1991 va participar en les negociacions amb Àngel Colom i Josep Lluís Carod-Rovira per la dissolució de Terra Lliure IV Assemblea, que acabarien amb l'ingrés de Bascompte i alguns militants de Terra Lliure IV Assemblea a Esquerra Republicana de Catalunya (Bascompte va abandonar ERC pocs anys després) . Finalment, l’any 1999 Bascompte va poder tornar a Manresa ja que les seves causes judicials havien prescrit.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid