Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1989 La policia francesa deté el refugiat Pere Bascompte

1989 La policia francesa deté el refugiat Pere Bascompte, pendent d'una petició d'extradició

10/01/1989 Tal dia com avui

 El 10 de desembre de 1989 Pere Bascompte és detingut per la Gendarmeria de Perpinyà a la carretera que va del Soler a Sant Feliu per una demanda d’extradició feta pel govern espanyol. Traslladat a la presó de Montpeller és alliberat al cap de pocs mesos perquè el tribunal rebutja la demanda d’extradició. Bascompte va ser posat en llibertat a l'espera de la resolució judicial del Consell d'Estat Francès sobre la seva situació com a refugiat. A partir d'aleshores va haver de revonar el seu permís de residència cada mes, sense dret a treballar legalment en aquest estat, malgrat haver sol.licitat el reconeixement d'Asil Polític.

Bascompte romania a la Catalunya Nord des de la seva excarceració el 1983, i no va poder retornar a la Catalunya Sud de manera legal fins la prescripció de les causes judicials que tenia pendents, el maig de 1999.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid