Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
transparència
Concentració contra el TIPP a Palma

La manifestació fou convocada per ATTAC-Mallorca i arreplegà unes 300 persones a la plaça de l’Olivar de Ciutat.

13/10/2014 Economia

El passat dissabte, 11 d’octubre, va tenir lloc a Palma una acció contra l’Acord Transatlàntic de Comerç i Inversió, entre els Estats Units, la Unió Europea i Canadà, el qual s’emmarca dins la campanya que a nivell europeu s’està duent a terme per tal de denunciar la opacitat i la manca de transparència d’aquests tractats i que implicarien un retrocés molt important en els drets de les persones, en benefici dels interessos de les grans corporacions empresarials.

L’acte consistí en una performança en la qual hi apareixien Angela Merkel, Barack Obama així com banquers i industrials que es dedicaven a lloar les excel·lències d’un acord, fet d’esquenes a la ciutadania, i repartint simbòlicament caramels entre el públic, com una al·legoria als nuls beneficis que suposaran aquests tractats per al conjunt de la població. Així mateix s’escenificà el rebuig que genera i la repressió que els aparells dels estats, al servei del capitalisme financer, empraran per tal d’apaivagar les veus discordants de la majoria de la gent.

Finalment, es procedí a la lectura d’un manifest, el qual remarcava el caràcter profundament antidemocràtic dels acords i s’exigia que no es supeditàs l’interès general als guanys d’uns pocs. En aquest sentit, es va denunciar la desregulació i la rebaixa dels estàndards de protecció i al servei de l’interès públic, així com la progressiva privatització d’aquests. Per altra banda, es reclamà, entre d’altres coses, una agricultura sostenible amb el medi ambient i la construcció d’unes relacions i polítiques comercials basades en les necessitats reals de les persones i el planeta.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid