Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Impunitat feixista
Clam contra les agressions feixistes al Casal Popular Voltor Negre

Els convocants responsabilitzaren directament al Reial Mallorca i a la federació de penyes d’encobrir i tolerar grups d’ideologia ultradretana.

28/10/2014 Drets i Llibertats

Ahir es varen concentrar a la plaça de Cort, de Ciutat, més de 300 persones per rebutjar el brutal atac feixista que divendres passat va patir el Casal Popular Voltor Negre per part de 12 individus d’ideologia neonazi i propers als sectors i grups de suport més ultres del club esportiu Reial Mallorca.

La protesta fou convocada per Arran, el col·lectiu que gestiona el casal, la qual va rebre el suport massiu de les principals organitzacions i moviments socials de l’illa.

Durant l’acte, es corejaren proclames contra el feixisme i la impunitat amb què actua. En aquest sentit, en el moment de la lectura del manifest, es va remarcar la importància i la necessitat de no deixar cap espai on puguin créixer les ideologies ultradretanes. Així mateix, denunciaren la connivència i permissivitat del club vermellenc i les penyes amb aquests grupuscles. Per altra banda, els convocants repartiren octavetes explicant que, malgrat tot, el casal reprendrà la seva activitat habitual, obrint els dijous i divendres

El Col·lectiu Albaïna de Sóller, Alerta Solidària i la CUP denuncien la impunitat feixista

El Col·lectiu Albaïna ha emès un comunicat on se solidaritza amb Arram i denuncia els grups de tendència feixista i d’extrema dreta, que es dediquen a fomentar l’odi i la violència contra immigrants, homosexuals i persones i associacions d’esquerres que no comparteixen les seves idees. "És per això que atacs com el sofert pel casal Voltor Negre són extremadament greus, i si no reben una condemna unànime per part de tota la societat i de la justícia, poden resultar una amenaça per a la convivència a les ciutats i als pobles de Mallorca", afegeix.

També remarca que "el consistori solleric segueix mantenint i «embellint» autèntiques exaltacions feixistes als nostres nassos, com el monument de los Caídos, ben al centre de Sóller. Recordem, per cert, de forma il·legal i vulnerant la llei de memòria històrica". Demana que el consistori es posicioni clarament en contra d’aquest tipus d’agressions, i "compleixi d’una vegada amb la llei i esbuqui el monument de los Caídos".

En aquesta línia també s'han manifestat els comunicats d'Alerta Solidària i la Candidatura d'Unitat Popular (CUP)

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid