Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Impunitat feixista
Atac feixista al Casal Popular Voltor Negre de Palma

Una quinzena d'individus d'extrema dreta vestits amb samarretes del Real Mallorca han deixat el local destrossat

24/10/2014 Drets i Llibertats

El Casal Popular Voltor Negre ha patit un atac feixista aquest divendres al vespre. Una quinzena d'individus d'extrema dreta vestits amb samarretes del Real Mallorca han assaltat el casal, ubicat al carrer Eivissa, i l'han deixat destrossat.

Els atacants, que exhibien simbologia feixista i logos del Real Mallorca, han entrat amb violència al casal quan s’hi celebrava un acte de l’Assemblea Antipatriarcal. En aquell moment hi havia una desena de joves.

Els ultres han assaltat el casal cridant consignes feixistes i violentes, han llançat cadires i taules i han trencat els vidres de l'entrada i altres béns materials, provocant la destrossa de gran part del mobiliari del local. No hi ha hagut ferits de gravetat, però sí ferits lleus.

No és la primera vegada que el Casal Popular Voltor Negre i el jovent que hi participa pateixen agressions feixistes. En diverses ocasions han aparegut pintades incitant a l’odi i a la violència, així com amenaces. A més, també s’han registrat agressions físiques a alguns joves assidus.

Supporters del Real Club Deportivo Mallorca

Els atacants són membres d'un grup neonazi relacionat amb els Supporters del Real Club Deportivo Mallorca, que estaven realitzant una de les seves convocatòries a prop del casal. Poc abans havia tingut lloc la manifestació contra l'actual directiva del club a la Plaça de les Tortugues a Palma.

Davant la manca d’organitzacions polítiques feixistes, aquest tipus de grupuscles s’organitzen al voltant de les grades juvenils del Real Mallorca.

Concentració de suport

Els joves del Casal Popular Voltor Negre han convocat una concentració de suport el proper dilluns 27 a les 20h a la plaça de Cort de Palma per denunciar l'agressió feixista.

Alerta Solidària ha denunciat l'atac i ha afirmat que s'emmarca en una sèrie d’agressions produïdes durant els darrers mesos cap al jovent independentista i antifeixista de Mallorca i els seus espais.

De la seva banda, Arran Palma ha vinculat clarament l'atac a la concentració mallorquinista que ha tingut lloc abans i en aquest sentit ha demanat al mallorquinisme que intenti acabar amb la connivència de la directiva cap als grups que enalteixen el feixisme.

L'organització juvenil fa una crida a donar "una resposta clara i contundent" i assegura que el Casal Popular Voltor Negre continuarà la seva dinàmica habitual obrint els dies que calgui i treballant al barri.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid