Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Docents en lluita
L'Assemblea de docents de les Illes demana la renovació total de la Conselleria

Considera  que no es pot negociar i caminar cap a una resolució del conflicte... "amb un equip marcat per la mentida, la coerció i l'acció il∙legal"

23/09/2014 Educació

La sentència del TSJIB que anul∙la per unanimitat el Decret del TIL de 2013, el Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents de les Illes  ha manifestat que que cal tornar quan més aviat millor a un clima de diàleg i consens, i la primera passa ha de ser "la renovació total de l'equip de la Conselleria. No es pot negociar i caminar cap a una resolució del conflicte, cap a una millora de les condicions sociolaborals i del sistema educatiu en general, amb un equip marcat per la mentida, la coerció i l'acció il∙legal, i mentre la nostra seguretat jurídica, la dels treballadors docents, estigui constantment en perill".

Els docents recorden ­que el TSJIB condemna a pagar les costes al Govern (i no és la primera vegada), i denuncien una vegada més que la guerra de Bauzà contra els docents costa doblers als ciutadans, i que "un hipotètic recurs també l'haurem de pagar tots en un moment de retallades iausteritat".

En termes generals, els docents ­valoren positivament la sentència perquè reforça "bona part les tesis sobre el TIL que venim defensant des de tots els sectors de la comunitat educativa des de fa més d'un any i mig. Amb la sentència, queda més que clar que el projecte estrella en matèria d'educació d'aquest govern, a banda de greu carències pedagògiques, també presenta mancances democràtiques".

­L'assemblea considera que el govern de Bauzà té l'oportunitat de rectificar escoltant la veu, per segona vegada, del TSJIB, i allò raonable ara mateix, en un país democràtic, seria la destitució immediata de la Consellera i tot el seu equip.

Pensen que la sentència és d'una contundència tal que no deixa gaire marge per a què el govern Bauzá opti per recórrer al Suprem i allargar així el caos educatiu. Si així fos, sol∙licitam als sindicats que han guanyat la sentència, que es demani el compliment provisional de la mateixa mentre s'espera el recurs.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid