Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
MÚSICA
L'Orquestra dels Països Catalans celebra el desè aniversari al Palau de la Música

Divendres 22 d'agost, a les vuit de la tarda actuaran a l'Església de Sant Pere de Prada de Conflent, en el marc de la XLV Universitat Catalana d'Estiu

05/08/2014 Cultura

L'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans (OJIPC) celebrarà el pròxim 8 de setembre un gran concert per commemorar el seu desè aniversari. “1714 - 1914 - 2014. Música i País” és el nom de l'actuació que comptarà també amb les veus del Cor Jove dels Països Catalans damunt l'escenari del Palau de la Música Catalana de Barcelona, segons informa el dBalears

En aquesta actuació, que s'emmarca dins dels actes de la Diada de Catalunya i que comptarà amb 105 persones a sobre l'escenari, s'interpretaran obres de Pere Miquel Marqués, Ricard Lamote de Grignon, Jaume Mas Porcel, Enric Morena o Salvador Brotons, entre d'altres, que representen els diferents territoris de parla catalana.

Amb motiu del 150 aniversari de l'estada de Chopin a Mallorca, s'incorporarà l'obra 'Nocturn', una interpretació de Jaume Mas Porcel que comptarà amb la col·laboració del pianista Miquel Estelrich.

Sota la batuta de Salvador Brotons, també es podrà escoltar l'obra 'La cova del Drac' del mallorquí Pere Miquel Marquès.

Dos concerts més a Prada i a Lleida

Com cada estiu l'Orquestra fa una estada musical que repetirà enguany ubicació, Planoles (Girona), on ja s'instal·là l'any passat durant deu dies. Els joves intèrprets podran assajar junts el repertori que hauran d'oferir als dos concerts previs al de Barcelona. Divendres 22 d'agost, a les vuit de la tarda a l'Església de Sant Pere de Prada de Conflent, en el marc de la XLV Universitat Catalana d'Estiu, i un dia després, també a les vuit de la tarda, a la Seu Vella de Lleida, en l'àmbit de concerts de la Concòrdia.

L'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans (OJIPC)

L'OJIPC actuà per primera vegada el 2004 al concert de cloenda del Festival Mundial de la Joventut, en el marc del Fòrum de les Cultures. Al llarg d'aquests deu anys, com explica la seva fundadora i presidenta de Forum Musicae, Magadalena González, “hem tingut molts entrebancs, però també molt d'afecte”.

Durant tot aquest temps, han passat més de 700 músics d'arreu dels Països Catalans, s'han editat set partitures i editat cinc CD. Cinc anys després de la iniciativa de l'Oquestra es posà en marxa el Cor Jove dels Països Catalans, que actualment dirigeix Esteve Narbona.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid