Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
català a l'escola
Marea verda per l’escola catalana

La mobilització compta amb la crida conjunta de Somescola, Escola Valenciana i l’Assemblea de Docents de les Illes, que són conscients que cal mobilitzar-se davant l’ofensiva judicial i política contra l’escola catalana i el dret dels infants dels Països Catalans a rebre educació en la llengua pròpia.

13/06/2014 Educació

La mobilització de Somescola.cat d’aquest dissabte recorrerà el centre de Barcelona per defensar l’escola catalana i del dret a decidir el model educatiu. Amb el lema “Per un país de tots, decidim escola catalana”, la marxa sortirà a les sis de la tarda del Passeig de Sant Joan amb la Gran Via, a la plaça Tetuan, i acabarà al passeig Lluís Companys, davant el Parc de la Ciutadella, on tindrà lloc la lectura d’un manifest i diverses actuacions.

 La coordinadora de 44 entitats recomana accedir a la convocatòria des de la Gran Via i el passeig de Gràcia. Al Passeig de Lluís Companys, al final de la marxa, hi haurà l’actuació del grup Macedònia, del pallasso Tortell Poltrona, de Gospel Gràcia, Mortimers i finalment Lax’n’Busto, amb la presentació de l’actor Quim Masferrer. Ara per ara, Somescola.cat ha rebut la confirmació d’un centenar d’autocars organitzats arreu del país, a més de 20 formacions de percussió, 10 companyies de teatre de carrer; o bé 40 gegants, 20 peces de bestiari popular o 50 gegantons d’escola.

També hi haurà centenars de capgrossos, un dels símbols d’una mobilització festiva i reivindicativa per l’escola catalana. De fet, s’han fet més de 50 tallers de capgrossos organitzats per escoles i AMPA de tot el país. D’altra banda, fins ara també s'han venut més de 20.000 samarretes, amb la col·laboració d'entitats, mitjans de comunicació, grans superfícies, etc.. Serviran per finançar les activitats de Somescola i també es podran comprar dissabte.

Després de fer públic l’espot de la cercavila, la coordinadora ha recollit en vídeo l’adhesió d’una trentena de personalitats catalanes que fan una crida a sortir al carrer dissabte, com Sílvia Bel, Jaume Cabré, Araceli Segarra, Ada Colau, Àngel Castiñeira o Josep M. Espinàs, entre d’altres. Tots els partits del Parlament de Catalunya excepte el PP i Ciutadans donen suport a la mobilització.

Mantenir un model d’èxit

Somescola.cat reclama mantenir el model vigent d’escola catalana, davant la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga a cinc escoles catalanes a impartir en castellà un 25% de l’horari lectiu. La coordinadora d’escoles cíviques i educatives fa una crida a la mobilització conjunta de la comunitat educativa i del país per impedir el trencament del model educatiu català i la judicialització de les aules.

Somescola demana fermesa a la Conselleria d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per mantenir el model, tant a partir d’avui com del curs vinent. Perquè l'escola catalana és un model d’èxit de 30 anys; una eina clau per a la cohesió social, la igualtat d’oportunitats i la qualitat educativa; un model que no segrega els infants per raó de llengua i garanteix el coneixement del català i del castellà.

La mobilització compta amb la crida conjunta de Somescola, Escola Valenciana i  l’Assemblea de Docents de les Illes, que són conscients que cal mobilitzar-se davant l’ofensiva judicial i política contra l’escola catalana i el dret dels infants dels Països Catalans a rebre educació en la llengua pròpia.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid