Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Especulació
Centenars de persones es manifesten a Salou en contra de "Barcelona World"

Itzíar González: “És una llàstima que projectes com BCN World continuïn apostant per un model de desfer el territori que ja caduca”

01/06/2014 Territori

Tot i la pluja, vora mig miler de persones es van manifestar ahir a la tarda pels carrers de Salou contra contra del macrocomplex d'oci i joc que l'empresa Veremonte sota el nom de "Barcelona World".

La marxa, encapçalada per una pancarta amb el lema "No juguem al joc de BCN World", va començar a la plaça Bonet passat un quart de vuit, va seguir pel carrer de Barcelona de Salou, i el punt i final ha tingut lloc a la plaça de la Pau, on Itziar González, arquitecta i exregidora del barri de Ciutat Vella de Barcelona, va ser l'encarregada de llegir el manifest. Quim Arrufat i David Fernández, de la CUP, també van assistir per donar suport a la plataforma Aturem BCN World. Entitats més allunyades del Camp de Tarragona també es van afegir a la convocatòria, com Jóvens de les Terres de l'Ebre.

"No fareu negoci al nostre territori", "Guerra, guerra, guerra, guerra per la terra" o "Ni un pam de terra, ni una gota d'aigua", van ser algunes de les consignes que van cridar  els manifestants al llarg de la protesta. Una manifestació convocada des de la plataforma Aturem BCN World, però que van secundar una cinquantena d'entitats. Els manifestants van denunciar que el projecte és el reflex d'un model de turisme que no interessa a la zona i que té un impacte social negatiu. També van protestar per les rebaixes fiscals que s'aplicaran als casinos.

El Setmanari Directa amb la l'Assemblea Aturem BCN World han editat un suplement que explica qui hi ha darrere el macrocomplex, l'origen dels terrenys i els impactes que podria generar a nivell territorial i medioambiental, així com social i laboral. Aquí us podeu descarregar el dossier.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid